Καταλύματα: Κατάργηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας – Προαιρετική η κατάταξη των ενοικιαζομένων δωματίων

Σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας φέρνει σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση και λειτουργία των καταλυμάτων, μεταξύ άλλων:

Καταργείται από την 1η Οκτωβρίου 2017 το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) για τα τουριστικά καταλύματα. Μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2017 θα χορηγείται ΕΣΛ εντός 28 ημερών, έναντι 50 ημερών που ισχύει σήμερα. Στη συνέχεια θα αρκεί μία απλή γνωστοποίηση έναρξης τουριστικής δραστηριότητας.

Στο καθεστώς γνωστοποίησης θα υπάγονται και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των τουριστικών καταλυμάτων καθώς και οι κολυμβητικές δεξαμενές στα τουριστικά καταλύματα.

Επίσης καταργείται η υποχρέωση υποβολής των αρχιτεκτονικών σχεδίων των καταλυμάτων, καθώς και η υποβολή της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) ή η δήλωση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ), στην περίπτωση που συναρτώνται στην οικοδομική άδεια ή στην άδεια δόμησης.

Επιπλέον, το πιστοποιητικό πυρασφάλειας θα εκδίδεται για τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας 51 κλινών και άνω, έναντι δυναμικότητας 20 κλινών που ίσχυε μέχρι τώρα.

Γίνεται προαιρετκή η κατάταξη σε κατηγορίες κλειδιών των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου “Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις”:
http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=f6916ed5-f503-49ba-8437-a6c8015f7a0d


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη