Κατολίσθηση στην Κόκκινη Παραλία – ευτυχώς νύχτα

Τετάρτη, 7/8/2013 13:00 – Παρά την κατολίσθηση και παρά την απαγόρευση πρόσβασης, οι τουρίστες συνεχίζουν να απολαμβάνουν την “Κόκκινη Παραλία”

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην “Κόκκινη Παραλία” – ευτυχώς σε νυκτερινή ώρα – και σημαντικές ποσότητες χώματος και πέτρας κατέκλυσαν την παραλία, μπροστά από το σημείο της αποκόλλησης.

Το γεγονός συνέβη τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη και με εντολή της αστυνομίας αποκλείσθηκε συνολικά η πρόσβαση προς την “Κόκκινη Παραλία”. Τοποθετήθηκαν χονδρό συρματόπλεγμα, κόκκινες κορδέλες και μεγάλες ενημερωτικές πινακίδες, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που πληροφορούν για την απαγόρευση διέλευσης και προειδοποιούν για το ενδεχόμενο νέων κατολισθήσεων.

Με μεγάλη μας όμως έκπληξη, διαπιστώσαμε σε επιτόπια επίσκεψη το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Αυγούστου 2013, ότι το συρματόπλεγμα και οι κόκκινες κορδέλες είχαν αποξηλωθεί, ενώ η πρόσβαση των τουριστών στην παραλία γινόταν ανεμπόδιστα και οι οποίοι μάλιστα διάβαζαν τις προειδοποιητικές πινακίδες και συνέχιζαν απτόητοι.

Τετάρτη, 7/8/2013 13:00

Η “Κόκκινη Παραλία” είναι αναμφισβήτητα “κεφάλαιο” για τη Σαντορίνη. Όμως μια κατολίσθηση, στη διάρκεια της ημέρας, που ενδεχόμενα, λόγω της μορφολογίας της περιοχής, θα μπορούσε να έχει ανθρώπινες απώλειες, θα ανοίξει ένα νέο “μαύρο κεφάλαιο” στην σύγχρονη ιστορία της Σαντορίνης.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η ενοικίαση ομπρελών και ξαπλωστρών στην “Κόκκινη Παραλία” γίνεται χωρίς ο Δήμος Θήρας να έχει παραχωρήσει κανένα χώρο στη συγκεκριμένη παραλία, για τέτοια ή άλλου είδους εκμετάλλευση.

Ενημέρωση 8/8/2013 14:40 – Δελτίο Τύπου Δήμου Θήρας

Από το Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι από την κατολίσθηση αποσχισμένου τμήματος πρανούς στην Κόκκινη Παραλία της Κοινότητας Ακρωτηρίου, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για νέα αποκόλληση διπλανών τμημάτων, με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια των λουόμενων και των παρευρισκομένων στην παραλία.

Για τους λόγους αυτούς η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, με την από 07/08/2013 απόφασή της, απαγόρευσε την πρόσβαση προς την Κόκκινη Παραλία.

Ο Δήμος Θήρας κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να σεβαστούν τα απαγορευτικά σήματα και κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Θήρας επί του μονοπατιού και να μην προσεγγίζουν σε καμιά περίπτωση την Κόκκινη Παραλία για την δική τους ασφάλεια, μέχρι την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών παραμονής στην παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη