Κέντρο Τεχνών ΑΚ: Ένα κόσμημα στο νησί της Σαντορίνης


Το ΑΚ ΑΣΙΜΗΣ ΚΟΛΑΪΤΟΥ Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Σαντορίνης άνοιξε αυτήν την εβδομάδα τις πόρτες του στο κοινό. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά προσεγμένο αρχιτεκτονικά χώρο, στην ευθεία Φηρών Πύργου, ένα χιλιόμετρο από το κέντρο των Φηρών, ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενεί τα έργα τέχνης τριών από τους σημαντικότερους εικαστικούς καλλιτέχνες που δημιούργησαν και δημιουργούν στο νησί.

Το ΑΚ θα παρουσιάζει τη ζωγραφική του Σαντορινιού ζωγράφου Χριστόφορου Ασιμή που εδώ και σαράντα τουλάχιστον χρόνια έχει ως κύριο θέμα του το τοπίο και φως της Σαντορίνης. Το κέντρο τεχνών ΑΚ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί το κυκλαδίτικο φως για την ανάδειξη των εικαστικών έργων. Έτσι η ζωγραφική του Χριστόφορου Ασιμή που με την επίμονη ενασχόλησή της πάνω στο κυκλαδίτικο φως έχει δημιουργήσει “σχολή” στην ελληνική τοπιογραφία, αναδεικνύεται ιδιαίτερα στον χώρο του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών ΑΚ.

Με ανάλογο τρόπο, ως προς την ιδιαίτερη σχεδιαστικά παρουσίαση των έργων, εκτίθεται και η γλυπτική της Ελένη Κολαΐτου στο έργο της οποίας παρουσιάζεται με ποικίλους πλαστικά τρόπους και με μοναδικό γλυπτικό ύφος  η εκφραστικότητα της ανθρώπινης μορφής. Ακόμα από την ίδια καλλιτέχνη εκτίθενται και η ιδιαίτερη σειρά χειροποίητων κοσμημάτων, που αποτελούν μοναδικές συνθέσεις μικρογλυπτικής σε χρυσό.

Τέλος, στο Κέντρο Τεχνών ΑΚ εκθέτει ζωγραφική και ο Κάτωνας Ασιμής. Ο Κάτωνας Ασιμής επιμελήθηκε αρχιτεκτονικά το Κέντρο Τεχνών ΑΚ μαζί με την γλύπτρια Ελένη Κολαΐτου, ενώ ως εικαστικός έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις κυρίως στο εξωτερικό. Στο ΑΚ εκθέτει ζωγραφικές συνθέσεις εξετάζοντας την ανθρώπινη μορφή αλλά και την ρυθμολογία του σαντορινιού τοπίου.

Φωτογραφία: Αντώνης Ελευθεράκης

Το Κέντρο Τεχνών ΑΚ – AK Asimis Kolaitou Art Foundation μέσα σε μία έκταση έξι στρεμμάτων που περικλείει εκθεσιακούς χώρους όσο και χώρους για θεατρικά, χορευτικά ή μουσικά δρώμενα αποτελεί έναν προορισμό ιδιαίτερου εικαστικοί ενδιαφέροντος και θα είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά από τις 11:00 έως τις 17:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.

Πληροφορίες:
www.ak-galleries.com
Τηλ: 2286021506

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη