Κινεζικές διαβεβαιώσεις για υποστήριξη και προοπτικές για περισσότερους Κινέζους τουρίστες στη Σαντορίνη

Χρήσιμη ήταν για τη Σαντορίνη η επίσκεψη στο Δήμαρχο Θήρας, τη Δευτέρα 11/6/12, αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κο Lin Songtian.

Στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να αναφερθεί στον πολιτισμικό πλούτο της Σαντορίνης, που ήδη αποτελεί κριτήριο επιλογής του τόπου διακοπών των Κινέζων και στη δυνατότητα ανάπτυξης χειμερινού τουρισμού αφού λειτουργούν επιχειρήσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

Επίσης στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν στην εξαγωγή των εξαιρετικής ποιότητας Θηραϊκών αγροτικών προϊόντων στην μεγάλη αγορά της Κίνας.

Ο κος Lin εξέφρασε τη βεβαιότητα του για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο κρατών και την πεποίθησή του ότι η χώρα μας θα εξέλθει σύντομα από την οικονομική κρίση χάρη και στην υποστήριξη της Κινεζικής Δημοκρατίας, η οποία κατά τον κο Lin είναι δεδομένη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία και πολιτισμό των δύο λαών. Ο κος Ζώρζος και ο κος Lin αντάλλαξαν δώρα, όπου ο Δήμαρχος Θήρας προσέφερε στον Κινέζο αξιωματούχο ένα ακριβές αντίγραφο από την περίφημη τοιχογραφία με τις «Αντιλόπες» από το Ακρωτήρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη