Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας – Μια χειμωνιάτικη όαση πολιτισμού

Εν αναμονή του νέου κύκλου προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας από Νοέμβρη, το ατλαντίς μίλησε με τον Πρόεδρο της ΚΛΘ κ. Χριστόφορο Βαμβακούση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Από το 1992 οπότε ιδρύθηκε, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας φροντίζει κάθε χειμώνα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο να προβάλλει συστηματικά 20 περίπου ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ προγραμματίζει και έκτακτες προβολές των Φεστιβάλ Δράμας και Θεσσαλονίκης και ειδικές εκδηλώσεις με αφορμή επίκαιρα θέματα. Βασικοί στόχοι της είναι η προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου και η καλλιέργεια κινηματογραφικής παιδείας τόσο στα μέλη της όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Την τελευταία πενταετία η ΚΛΘ αριθμεί κατά μέσο όρο 60 μέλη. Η ηλικιακή κατανομή των μελών καλύπτει το φάσμα 25 – 70, με την πλειονότητα των μελών να κυμαίνεται στα 30-50. “Η θετική και ουσιαστική ανταπόκριση των μελών και των φίλων της ΚΛΘ μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι, η ΚΛΘ έχει καθιερωθεί σαν ένας ζωντανός και δημιουργικός πολιτιστικός σύλλογος στο νησί της Σαντορίνης και μας ωθεί να συνεχίσουμε”, μας δήλωσε ο κ. Βαμβακούσης.

Οι προβολές της ΚΛΘ φιλοξενούνται στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι, το οποίο παραχωρείται δωρεάν από το οινοποιείο. Ελλείψει άλλων χορηγών, οι πόροι της ΚΛΘ προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και τα εισιτήρια.

Παρά τις περιορισμένες οικονομικά δυνατότητες, για τον νέο φετινό κύκλο προβολών η ΚΛΘ καλείται να επιλέξει ταινίες που ανταποκρίνονται στην απαίτηση των μελών και των φίλων της για καλό ποιοτικό κινηματογράφο. Όπως μας είπε ο κ. Βαμβακούσης, “Η τελική επιλογή των ταινιών και ο σχεδιασμός του προγράμματος γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη πέραν της ίδιας της ταινίας και άλλες παραμέτρους όπως η διαθεσιμότητα και βέβαια το κόστος ενοικίασης. Επιλέγονται ταινίες κοινωνικού προβληματισμού από όλο το φάσμα του Ευρωπαϊκού, Ελληνικού και Παγκόσμιου Κινηματογράφου, σχετικά πρόσφατες (2-3 ετών) μετά από σχετική έρευνα όσον αφορά το περιεχόμενο και τις κριτικές κοινού και κριτικών.”

Η συνδρομή των μελών είναι ετήσια και κοστίζει 10 ευρώ, με δώρο την πρώτη ταινία. Για τις υπόλοιπες ταινίες τα μέλη πληρώνουν 5 ευρώ. Τα μη μέλη πληρώνουν εισιτήριο 6 ευρώ.

Για το πρόγραμμα ταινιών, μείνετε συντονισμένοι στο ατλαντίς που και φέτος θα σας ενημερώνει εγκαίρως για τις προγραμματισμένες προβολές.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη