Κορυφαία ονόματα του αθλητισμού στο Santorini Experience 2024

Οι εγγραφές στους αγώνες τρεξίματος και στον αγώνα κολύμβησης open water συνεχίζονται - Δωρεάν συμμετοχή για τους δημότες Θήρας

Η Σαντορίνη “μαγνητίζει” και πάλι όλα τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού καθώς προετοιμάζεται για το 7ο Santorini Experience που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, σε ένα εκρηκτικό σκηνικό, αθλητικές δράσεις σε μοναδικά σημεία του νησιού όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με την εντυπωσιακή Καλντέρα και την εξαιρετική θέα στο Αιγαίο. 

Ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.), από το Ηφαίστειο ως το παλιό λιμάνι των Φηρών, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 4/10. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της καλντέρας της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 22-23 βαθμούς Κελσίου). Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη, ενώ η διοργάνωση θα φροντίσει για τον εξοπλισμό όλων των αθλητών με σωσίβιο ασφαλείας. Τεχνικός Διευθυντής του κολυμβητικού αγώνα είναι ο προπονητής κολύμβησης με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις Νίκος Γέμελος.

@ Santorini Experience by Elias Lefas

Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν και αθλητές από την παγκόσμια ελίτ της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, που πήραν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Barbara Pozzobon, ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης και Ολυμπιονίκης με την 4η θέση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Domenico Acerenza και η Ουγγαρέζα αργυρή πρωταθλήτρια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4η Ολυμπιονίκης Anna Olasz, θα λάβουν μέρος στον αγώνα δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην εξαιρετική και γρήγορη κολυμβητική διαδρομή του Santorini Experience. Δείτε μερικά πλάνα από την κολυμβητική διαδρομή στο βίντεο παρακάτω.

Το “παρών” στη διοργάνωση θα δώσει και ο Ιταλός προπονητής των κορυφαίων επιτυχιών σε Ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα Fabrizio Antonelli.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Πέρα από την κολύμβηση, οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες τρεξίματος των 5, 10 και 15 χλμ. που θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου 5/10.

Τα ηλικιακά όρια ανά αγώνα, όπως και άλλοι όροι συμμετοχής, είναι διαθέσιμοι εδώ.

@ Santorini Experience by Elias Lefas

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά εδώ. Θυμίζουμε ότι οι δημότες Θήρας μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν και οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα Alafouzos Sport, στα Φηρά.

Τα “μυστικά” του μπάσκετ από Γιώργο Πρίντεζη και Joe Arlauckas
Το φετινό πρόγραμμα του Santorini Experience εμπλουτίζεται με την προσθήκη του μπάσκετ.

Γιώργος Πρίντεζης © Stoiximan AegeanBall Festival

Για πρώτη φορά στη διοργάνωση, δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, o δις πρωταθλητής και ρέκορντμαν της Euroleague Γιώργος Πρίντεζης και ο θρύλος της Euroleague και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης Joe Arlauckas, ενώνουν τις δυνάμεις τους και έρχονται κοντά στα νέα παιδιά του νησιού προκειμένου να τους μάθουν τις βασικές αρχές της καλαθοσφαίρισης.

Την Κυριακή 6/10, τα νέα παιδιά των συλλόγων της Σαντορίνης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διεθνείς αστέρες του μπάσκετ και να μυηθούν στα “μυστικά” του μπάσκετ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.

Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με έκπτωση και ειδικά πακέτα διαμονής
Για όσους ταξιδέψουν στη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς, για το Santorini Experience, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (σε όλες τις θέσεις εκτός καμπινών), από Πειραιά, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα προς Σαντορίνη με επιστροφή και 30% στα οχήματα για το διάστημα 1-8/10. Κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για τρία επιπλέον άτομα (εφόσον είναι συνοδοί του). Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων, οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Giovanti Travel στον Πειραιά (τηλ. 2104119171) ή με το Dakoutros Travel στη Σαντορίνη (τηλ. 2286022201).

Για τη διαμονή τους κατά τις ημέρες της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν εδώ τις ειδικές προσφορές από τους χορηγούς φιλοξενίας.

Διαφήμιση

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.santorini-experience.com.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη