Κοσμοσυρροή και στη φετινή γιορτή της βεντέμας – φωτογραφικά στιγμιότυπα

Πλήθος μελών της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ), με τις οικογένειές τους, αλλά και πολύ άλλοι κάτοικοι της Σαντορίνης, συμμετείχαν στον καθιερωμένο ετήσιο εορτασμό της “βεντέμας”, που σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη του τρύγου και που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 3/8, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης στον Πύργο.

Στο πολυπληθές ακροατήριο απευθύνθηκαν με ομιλίες τους ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος, ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και ο Πρόεδρος της ΕΣΘΠ Μάρκος Καφούρος.

Στη φετινή εκδήλωση, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο νησί, ο πρώην διευθυντής του καταστήματος Σαντορίνης της Αγροτικής Τράπεζας (νυν Τράπεζα Πειραιώς), Σπύρος Καραμολέγκος, ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ανέλκυση του Sea Diamond, Σπύρος Καβαλλάρης και ο γνωστός δικηγόρος Στέλιος Παπανδρεόπουλος.

Στη συνέχεια έγινε η παραδοσιακή αναπαράσταση της βεντέμας, με είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης γαϊδουριού φορτωμένου με κοφίνια γεμάτα σταφύλια και με τη συνοδεία μουσικών οργάνων ενώ τραγουδήθηκε και το τραγούδι της βεντέμας. Αμέσως μετά δεκάδες παιδιά μπήκαν στο αυτοσχέδιο πατητήρι, που είχε μεταφερθεί εκεί γιαυτό το σκοπό και “πάτησαν” σταφύλια με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοπικούς χορούς και προσφορά κρασιού και φάβας (πανήγυρη).

Η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι οργανωτές έκριναν ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος.

Η φετινή γιορτή της βεντέμας ήταν ενταγμένη στην πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
(μικρή αναμονή για να εμφανισθούν οι φωτογραφίες,
με τα βελάκια κινείστε από τη μία φωτογραφία στην άλλη)
 

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη