Κουνήσου απ’τη θέση σου

Της Ελένης Κωνσταντινίδου*

Ατέλειωτες συζητήσεις για το πώς θα φέρουμε λεφτά στην εταιρεία, πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα, ποια επιχείρηση θα εμπιστευτούμε του χρόνου να μας πληρώνει τον μισθό μας. Το IMIC 2013 θα γίνει τον Οκτώβρη για πρώτη φορά στη Σαντορίνη. Άλλο ένα τουριστικό συνέδριο που προσπαθεί να βάλει τον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο σε σκέψεις. Ή μήπως όχι; 8 χρόνια τώρα το συνέδριο IMIC ενώνει τις δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού, αυτή τη φορά όμως ο σκοπός είναι διαφορετικός.

Παλιά αρκούσε να φιλοσοφούμε αφού οι πελάτες θα ερχόντουσαν έτσι κ αλλιώς στο μαγαζί μας. Πάνε αυτές οι εποχές, this, last year. Άλλωστε όπως έχει πλέον χιλιοειπωθεί, το internet έχει φέρει στα χέρια του τουρίστα ό,τι πληροφορίες χρειάζεται για να επιλέξει ή να αποκλείσει κάτι. Και όπως έχουν επίσης πει πολλοί σοφοί πριν από εμένα, πάψαμε να είμαστε η μόνη επιλογή του.

Τι είναι λοιπόν αυτό το κάτι που θα κοιτάξει ο τουρίστας και που θα τον κάνει να περάσει το κατώφλι μας;

Ας πάρουμε την περίπτωση του μέσου τουρίστα, Marc, που διαλέγει τη Σαντορίνη ανάμεσα σε περίπου 180.000 νησιά. Έρχεται λοιπόν ο Marc στο πανέμορφο νησί μας, για ένα τριήμερο, γιατί εκτός από ωραίοι είμαστε και διάσημοι.

Κάτσε λίγο αναπαυτικά στην καρέκλα σου αγαπημένε συνεργάτη και αναλογίσου τις επιλογές του Marc.

494 εστιατόρια, 800+ ξενοδοχεία/δωμάτια/διαμερίσματα, 13 χωριά, πάνω από 10 διαφορετικοί τρόποι να δει το νησί και τις παραλίες (από ποδήλατο μέχρι καταμαράν) και κάθε τρόπος υποστηρίζεται από ένα σωρό επιχειρήσεις. Και βέβαια αμέτρητες άλλες επιλογές και δυνατότητες, super market, φαρμακεία, ρούχα, τουριστικά είδη, καφετέριες, spa, fish spa, φωτογράφοι, γκαλερί, βιβλιοπωλεία…

Τα “μην αγχώνεσαι” και “άραξε την πέτσα σου” πέθαναν και αν δεν πέθαναν καιρός να τα σκοτώσεις γιατί ο διπλανός σου ψάχνει τρόπους. Τρόπους να φέρει τον Marc μέχρι την πόρτα του, να τον βάλει μέσα, να τον αφήσει να φύγει τρισευτυχισμένος και να του δώσει λόγους “bonus” να μιλήσει για αυτόν στους φίλους του.

Κάτι τέτοιο μάλλον θέλουν να περάσουν και στο φετινό IMIC με “Το Επόμενο Βήμα” απλώς μας το φέρνουν λίγο πιο σουλουπωμένα από ένα “κάντε κάτι γιατί ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει”.

Και όταν δεις ότι πρέπει να προσφέρεις κάτι διαφορετικό στον πελάτη σου, όταν το καταφέρεις, και όταν το καταφέρουμε κι άλλοι, τότε θα βοηθήσουμε όλοι μαζί τον κολλητό του Marc να πάρει την απόφαση να έρθει και αυτός στην Σαντορίνη, γιατί δεν θα του φτάνουν οι φωτογραφίες που θα δει στο Google και στο iPad του Marc. Ο καθένας ξεχωριστά, και τελικά όλοι μαζί, θα φέρουμε κόσμο στην Ελλάδα, την Σαντορίνη και κατ’ επέκταση στο μαγαζί μας.

*Η Ελένη Κωνσταντινίδου, MSc Electronic Publishing, είναι στέλεχος στον Ηλιότοπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη