Ξανά ανοιχτό το Ναυτικό Μουσείο Θήρας στην Οία

Μετά από εννέα μήνες εντατικών εργασιών, το Ναυτικό Μουσείο Θήρας, στην Οία, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στους επισκέπτες.

Τα τελευταία χρόνια το Ναυτικό Μουσείο είχε περάσει σε μια δύσκολη φάση, με τη Νικολέττα Νομικού και την οικογένειά της να συντηρούν το Μουσείο και το νεοκλασικό κτήριο που στεγάζεται. Με την έλευση του νέου διοικητικού συμβουλίου και με πρωτοπόρο την πρόεδρο του ιδρύματος Νικολέττα Νομικού ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανανέωση του Μουσείου.

Το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας ανέλαβε εθελοντικά τον συντονισμό και την επιμέλεια της έκθεσης, ενώ με την ευγενική χορηγία της M/MARTIME ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες της ριζικής ανανέωσης του Ναυτικού Μουσείου Θήρας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας ευχαριστεί θερμά την M/MARITIME για τη γενναιόδωρη χορηγία της και συμπληρώνει:

“Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα συνεχιστούν μέχρι την άνοιξη, συγκεκριμένα θα θέλαμε ευχαριστήσουμε: Τον Γρηγόρη Ξαγοράρη και την ομάδα του για την τιτάνια προσπάθεια να μετακινηθεί η τεράστια άγκυρα στην είσοδο του Μουσείου. Ευχαριστούμε θερμά την Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών για την παραχώρηση τεσσάρων μουσειακών προθηκών.

Το έργο της ανανέωσης του Μουσείου είναι φυσικά μια ομαδική προσπάθεια και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αναλυτικά: τη Νικολέττα Νομικού για τον συντονισμό της αποκατάστασης του κτηρίου, τον Κώστα Ζαχαρίου για την συντήρηση των αντικειμένων και την συνεπιμέλεια της έκθεσης, τον Νικο Κορακάκη για τη γραφιστική επιμέλεια, τη Γερασιμήνα Πρωτοψάλτη για την έρευνα και τα κείμενα και τη Νινα Γεωργιάδου για τα αρχιτεκτονικά σχέδια. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Άρτεμις Τσιαγκλάνη, τον Γιώργο Κεφαλα, τον Geri Pogoni, τον Ilir και τον Alex”.

Οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη ως την άνοιξη, ωστόσο το κοινό μπορεί να επισκεφθεί και να στηρίξει αυτό το μοναδικό μουσείο για τη ναυτική ιστορία της Σαντορίνης, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Ακολουθεί το teaser βίντεο που επιμελήθηκε ο Νίκος Κορακάκης.

Με πληροφορίες από το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας – Santorini Archive Project

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη