Σαντορίνη: “Ξαναζεσταίνεται” η κατασκευή πύλης έκτακτης ανάγκης στον Κολούμπο

Μετά την πρόσφατη παραλαβή από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας των τευχών δημοπράτησης για το έργο “Θαλάσσια πύλη διαφυγής στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βλυχάδας ν. Θήρας”, τις τελευταίες ημέρες υπήρχε κινητικότητα και γύρω από τη δημιουργία της δεύτερης πύλης έκτακτης ανάγκης, στην περιοχή του Κολούμπου.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή του στις 17/9, το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας ενέκρινε τη σκοπιμότητα και τους όρους για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακού Οργανισμού Θήρας – Σικίνου – Ανάφης – Φολεγάνδρου– Ίου (Θήρας-ΣΑΦΙ) ΑΕ, για την εκπόνηση της μελέτης του λιμενικού έργου “Δημιουργία πύλης διαφυγής στη θέση Κολούμπος Θήρας”, καθώς το ΛΤΘ δε διαθέτει στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εκπόνηση και έγκριση τέτοιων μελετών. Ο προϋπολογισμός της εν λόγω σύμβασης είναι 297.600 ευρώ (με ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

Σημειώνεται πως για το εν λόγω λιμενικό έργο έχουν εγκριθεί από το 2018 οι Περιβαλλοντικοί Όροι, με δεκαετή ισχύ.

Η προγραμματική σύμβαση θα έχει αντικείμενο την ανάληψη εκ μέρους της “ΘΗΡΑ – Σ.Α.Φ.Ι. Α.Ε.” της αρμοδιότητας για την εκπόνηση και την έγκριση της μελέτης λιμενικού έργου με τίτλο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΚΟΛΟΥΜΠΟΣ” ΘΗΡΑΣ, για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες που απαιτούνται είναι οι κάτωθι:

– Μελέτες Λιμενικών έργων
– Στατική μελέτη
– Υδραυλικά έργα αποστράγγισης χερσαίου χώρου
– Η/Μ Εγκατάσταση φωτισμού χερσαίων χώρων
– Μελέτη Οδοποιίας
– Τεύχη Δημοπράτησης & ΣΑΥ-ΦΑΥ

Η σύμβαση θα έχει 12μηνη διάρκεια, ξεκινώντας από την ημερομηνία υπογραφής της.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη