Σαντορίνη: Ξεκινά το Σάββατο η Σχολή Γονέων

Για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη για φέτος εισήγηση της Σχολής Γονέων που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα”. Εισηγητής θα είναι ο κος Ηλίας Ματσαγγούρας, ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η εισήγησή του έχει θέμα “Ο ρόλος οικογένειας και σχολείου στα κρίσιμα χρόνια ανάπτυξης νηπίων και παιδιών: γερά θεμέλια στην ανάπτυξη της γλώσσας, της σκέψης και του ήθους”.

Σκοπός του σεμιναρίου:
Η νηπιακή και η παιδική ηλικία θεωρούνται από ψυχολόγους και παιδαγωγούς “κρίσιμες αναπτυξιακές φάσεις” στη ζωή του ανθρώπου, διότι σε αυτές το νήπιο και το παιδί βάζουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της γλώσσας, της σκέψης και της μάθησης. Ταυτόχρονα, νήπια και παιδιά δημιουργούν, με βάση τις εμπειρίες τους, μια θετική ή αρνητική “εικόνα” για τον εαυτόν τους και μια εντύπωση για το πώς τους βλέπου οι συνομήλικοι και οι μεγάλοι.

Πάνω στα θεμέλια των ικανοτήτων γλώσσας, σκέψης και μάθησης και των σχέσεων του νηπίου και του παιδιού με τον εαυτόν του και τους άλλους, συγκροτείται σταδιακά η προσωπικότητα του ανθρώπου και διαγράφεται το πλαίσιο εξέλιξής του. Σε όλους αυτούς τους τομείς, η οικογένεια, το σχολείο αλλά και η κοινότητα, έχουν μεγάλες δυνατότητες θετικής και έγκαιρης παρέμβασης και, επομένως, και μεγάλες ευθύνες για την πορεία των παιδιών και το μέλλον της κοινωνίας μας. Σε αυτό το πλαίσιο και η τοπική εκκλησία έχει τον δικό της ρόλο και τη δική της ευθύνη.

Ώρα: 17:00-18:30 | Χριστιανική Εστία, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη