Santorini Experience: Ξεκίνησε η αγωνιστική δράση

Η αγωνιστική δράση του Santorini Experience ξεκίνησε σήμερα (4/10) το πρωί με τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας 1,5 μιλίου μέσα στην καλντέρα. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές πήραν θέση στη Νέα Καμένη και αφού ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος έδωσε το σύνθημα, ξεκίνησαν να κολυμπούν προς το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας μπροστά τους την επιβλητική όψη του νησιού.

Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία ναυαγοσωστών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν υποχρεωτικά ατομικό σωσίβιο ασφαλείας, το οποίο τους παρείχε η διοργάνωση.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Τζούρος στον τερματισμό των κολυμβητών, στο παλιό λιμάνι

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Santorini Experience συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου 5/10 με τις διαδρομές τρεξίματος 5, 10 και 15 χλμ. πάνω στην καλντέρα, στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Και οι τρεις διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία και θα τερματίσουν και πάλι στην Οία. Στις 08:15 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τις διαδρομές των 15 χλμ. και των 10 χλμ., ενώ στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσουν οι δρομείς της διαδρομής των 5χλμ “Αριστείδης Αλαφούζος”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όσον αφορά στις πλούσιες παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης που απευθύνονται στα παιδιά του νησιού, ήδη χθες και σήμερα έγιναν σε γυμνάσια και λύκεια ομιλίες περί διαφορετικότητας από τον Δημήτρη Παπανικολάου και περί οδικής ασφάλειας από τον Θανάση Χούντρα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου στο Γυμνάσιο Εμπορείου

Οι δράσεις συνεχίζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με ομιλία από τον Παύλο Καγιαλή στον Ν.Ο.Σ., με μαθήματα taekwondo από τον Μιχάλη Μουρούτσο, Kids Running από τον Περικλή Ιακωβάκη και μαθήματα μπάσκετ από τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Joe Arlauckas. Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη