28.1 C
Santorini
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τη Σαντορίνη: Θετικό πρώτο βήμα

Share

Θετικό ήταν το πρόσημο από την πρώτη ευρεία κυβερνητική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23/7 υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογιώργη, με θέμα την ατζέντα ζητημάτων της Σαντορίνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας, η ΓΓ Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη, ο ΓΓ Υποδομών Κώστας Μαγούλας, ο ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο ΓΓ Συντονισμού Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο ΓΓ Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Συμμετείχαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, η Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, Μάρκος Καφούρος, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν γενικά επί των τεσσάρων βασικών αξόνων: α) χωρικός σχεδιασμός/περιβάλλον, β) διαχείριση αποβλήτων, γ) υποδομές, δ) βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ενώ τέθηκε το πλαίσιο του διαλόγου για τις εξειδικευμένες ανά θέμα συσκέψεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν πάντως η ανάγκη για δημιουργία του πλαισίου που θα καταστήσει το νησί έναν τόπο βιώσιμο πρωτίστως για τους κατοίκους του και κατ’ επέκταση για τους επισκέπτες του.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη