Συνολική ανατροπή θα επέλθει στον τρόπο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων στην περίπτωση που τελικά ισχύσουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα με δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης.
Δήμαρχος θα εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή το 42%, ενώ αν δεν γίνει αυτό θα γίνει επανεκλογή την επόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο επικρατέστερων.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλέγονται από ενιαίο ψηφοδέλτιο με απλή αναλογική. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να αναδειχθούν στα δημοτικά συμβούλια άτομα που δεν θα έχουν παραταξιακές ή κομματικές εξαρτήσεις.
«Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε, προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν εκτός κομματικών πλαισίων με απλή αναλογική», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Ειδικά για τους δημοτικούς συμβούλους οι δημότες θα μπορούν να ψηφίσουν υποψηφίους που τους θεωρούν άξιους και ικανούς από διαφορετικούς συνδυασμούς. Δηλαδή για πρώτη φορά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν πρόσωπα από μία μόνο παράταξη», σημείωσε.
Ακούστε παρακάτω τις πλήρεις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στον ραδιοφωνικό σταθμο “Στο Κόκκινο”:
Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




