Λειτουργεί το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας στο Ακρωτήρι

politirio_akrotiri_2362Ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για τη διαρκή εξασφάλιση πόρων για τη λειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2014.
politirio_akrotiri_2393
Συγκεκριμένα άρχισε να λειτουργεί το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, σε ιδιωτικό χώρο, ακριβώς έξω από τον περιφραγμένο χώρο της Ανασκαφής Ακρωτηρίου.
politirio_akrotiri_2369
Οι δυσκολίες για την λειτουργία του πωλητηρίου ήταν πολλές και χρονοβόρες αλλά χάρη στην προσπάθεια και την επιμονή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας (πιο γνωστής ως Φίλοι Ανασκαφών Ακρωτηρίου) τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα εξαιρετικά μικροαντικείμενα – σουβενίρ που είναι εμπνευσμένα από τα ευρήματα των Ανασκαφών πωλούνται στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
politirio_akrotiri_2387
Άμεσος στόχος έιναι να πωληθούν τα αντικείμενα που έχουν ήδη παραχθεί ώστε να προχωρήσει η Εταιρεία σε επαναπαραγγελία. Υπενθυμίζουμε ότι τα προϊόντα αυτά πωλούνται και στο πωλήτήριο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στον Πύργο.
politirio_akrotiri_2415
Σύμφωνα με τις υπάρχουσε εκτιμήσεις οι πωλήσεις σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα μπορούσαν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών των εργαστηρίων συντήρησης των τοιχογραφιών. 

Σημείωση σύνταξης:
Ευχαριστούμε θερμά την κα Πηγή Ζαχαροπούλου για την παραχώρηση των φωτογραφιών.
 

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη