Μάγεψε το κοινό το ρεσιτάλ κιθάρας του Ricardo Gallen

Της Στέλλας Καραμπεροπούλου

O RICARDO GALLEN μάγεψε το κοινό της Σαντορίνης στο μοναδικής δεξιοτεχνίας ρεσιτάλ κιθάρας, που έδωσε την Κυριακή 29 Απριλίου, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, ερμηνεύοντας κομμάτια των Giulio Regondi, Frederico Moreno-Torroba, Joaquin Rodrigo και Johann Sebastian Bach.

O διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος καθηγητής κιθάρας στο University of Extremadura της Ισπανίας, στο Hochschule Fur Musik “Franz List” της Βαϊμάρης (Γερμανία) και βοηθός του καθηγητή Εliot Fisk στο University Mozarteum του Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) ήρθε στη Σαντορίνη καλεσμένοs από το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Θήρας σε συνεργασία με την Specs ‘n Arts.

Tο πρωί της Κυριακής οι μαθητές του Εθνικού ωδείου παράρτημα Θήρας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ‘ Ανοιχτό Μάθημα’ (Μaster Class) με τον Ισπανό καλλιτέχνη.

Ο Ricardo Jesus Garcia Gallen σπούδασε κιθάρα και παλαιά μουσική στα Πανεπιστήμια του Σάλτσμπουργκ ( Mozarteum) και του Μονάχου, με καθηγητές τους Fisk, Eglhuber, Spiri, Gilbert, Huebscher και Clerch, ενώ το 1999 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του στο Hochschule Fur Musik του Μονάχου, υπό την διδασκαλία του Joaquin Clerch.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και εμφανιστεί σε συναυλίες υπό τη διεύθυνση διεθνώς καταξιωμένων μαέστρων όπως οι Μ. Valdes, J.J. Mena, M. Huggett και S. Comisiona στην Ευρώπη, το Μεξικό, τη Χιλή, την Αργεντινή,την Κούβα , τις Ηνωμένες πολιτείες, τη Ρωσία , τη Νορβηγία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο, και το Ισραήλ σε σπουδαίες αίθουσες συναυλιών όπως το Royal Concertgebouw στο Άμστερνταμ, το Schostakovich Hall στην Αγία Πετρούπολη και το Tchaikowsky Hall στη Μόσχα.

Ο Ricardo Gallen έχει κάνει πολλές ηχογραφήσει ς για κρατικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. της Ισπανίας, της Φιλανδίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Γερμανίας, της Κούβας, του Μεξικού ,της Πολωνίας, της Χιλής, της Νότιας Κορέας, της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας. Έχει ηχογραφήσει τέσσερις δίσκους με την εταιρεία ΝΑΧΟS, στους οποίους ερμηνεύει έργα των Giuliani, Βrouwer, Τakemitsu, κ.α., καθώς και όλες τι συναυλίες για κιθάρα και ορχήστρα με τον σπουδαίο Joaquin Rodrigo.

Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 20 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων: 1ο Βραβείο στον 32ο Markneukirchen International Instrumental Competition (1997 ,Γερμανία) , 1o Βραβείο και Ειδικό Βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία έργων του Εnrique Igoa στον 14o Andres Segovia International Classical Guitar Competition(1998, Ισπανία), 1ο Βραβείο στον 4o Alhambra International Guitar Competition( 1998, Ισπανία), 1ο Βραβείο και ειδικό Βραβείο Κοινού στον 33ο Francisco Tarrega International Guitar Contest (1999, Ισπανία), 1ο Βραβείο και πέντε ειδικά βραβεία στον 11ο International Guitar Competition 2002 Κούβα) κ.α.

H βιογραφία του έχει συμπεριληφθεί, μεταξύ άλλων, στην 5η έκδοση του The Classical Guitar: It’s Evolution, Players and Personalities Since 1800, του διευθυντή της Ashley Mark Publishing Company, Maurice J. Summerfield.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη