Μαγική βραδιά στο Ακρωτήρι κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Αξέχαστο θα μείνει για τους εκατοντάδες Έλληνες και ξένους που επισκέφθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 21/8/2013 τον Αρχαιολογικό Χώρο στο Ακρωτήρι και απόλαυσαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μουσική και ελληνικό τραγούδι. Τραγούδησε η ταλαντούχα Μαργαρίτα Καραμολέγκου και έπαιξαν οι εξαιρετικοί Βαγγέλης Τρίγκας (βιολί), Θοδωρής Μπουτζάκης (πιάνο), Βασίλης Κατσαρός (κλασική κιθάρα), Γιάννης Καραμανιώλας (κόντρα μπάσο).

Στις 22:00 και στις 23:00, ακόυστηκε το ποίημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα “Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιες Μεχίας” σε απαγγελία των Andy Garcia (1996, από την ταινία του Marcos Zurinaga Muerte en Granada), Μάνου Κατράκη (1971, ελληνική απόδοση από τον Νίκο Γκάτσο, από το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιες Μεχίας»), Νότη Περγιάλη (δεκαετία του 1950, απόδοση στα ελληνικά από τον Στάθη Σπηλιωτόπουλο).

Πολύ καλή η πρωτοβουλία της ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που για μια ακόμα χρονιά άνοιξε τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους σε Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία, το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου από τις 21:00 έως τις 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη