Μακρύς ο κατάλογος των αρμοδιοτήτων που περιέρχονται στον κ. Μάινα

Ο “Καλλικράτης” κατάργησε τα Επαρχεία, όμως οι πραγματικές ανάγκες των νησιών υποχρέωσαν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προκείμενου να γίνεται ταχύτερα η διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεων, να εκχωρήσει μια σειρά επιπλέον αρμοδιότητες στους περιφερειακούς συμβούλους, που είχαν ήδη την ευθύνη του συντονισμού της εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων και Γραφείων της Περιφέρειας που εδρεύουν στην Περιφερειακή τους Ενότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας οι αρμοδιότητες περιέρχονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Μάινα.

Η σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2365/Β/24.8.12 και σύμφωνα με αυτή, οι αρμοδιότητες που εκχωρούνται είναι οι ακόλουθες:

Σε θέματα των Διευθύνσεων Διοίκησης και Οικονομικού

− Την έκδοση αποφάσεων εκτός έδρας μετακίνησης του προσωπικού που υπηρετεί στην αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα εντός και εκτός Περιφέρειας πλην των μετακινήσεων εξωτερικού.

− Τις αποφάσεις χορήγησης αδειών (κανονικών αναρρωτικών κ.λπ.) πλην αυτών για τις οποίες απαιτείται γνώμη συλλογικού οργάνου.

− Την έγκριση παρακολούθησης σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνονται από φορείς του δημοσίου.

− Τη συγκρότηση διοικητικών επιτροπών (παραλαβής προμηθειών, καταστροφής υλικού, εκκαθάρισης αρχείων κ.λπ.).

− Την έκδοση βεβαιώσεων που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα των υπηρεσιών της Π.Ε.

− Έγγραφα και αιτήματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία και διαχείριση των υπηρεσιών της Π.Ε. (προς ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δήμο, ΕΛΤΑ κ.λπ.).

− Γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις που αφορούν στηνλειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε.

− Τον ορισμό υπαλλήλων για την επικύρωση αντιγράφων και τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Σε θέματα των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

− Τη χορήγηση βεβαιώσεων για την εγγραφή στο μητρώο ελαίας και αμπέλου σε επίπεδο Περιφέρειας μεβάση το αντίστοιχο μητρώο που τηρείται από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

− Τη χορήγηση Γνωμάτευσης – Βεβαίωσης για Φ.Ι.Χ. αγροτικά αυτοκίνητα και Α.Μ.Π.Χ.

− Γνωμοδοτήσεις, βεβαιώσεις για αποθήκες του άρθρου 2 του από 24−5−1985 π.δ. και του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. 5219/3−2−2004 (ΦΕΚ 114/τ.Δ΄) υπουργικής απόφασης ΠΕΧΩΔΕ.

− Βεβαίωση για την ύπαρξη αυθαιρέτου κτηνοτροφικού κτίσματος προ του 2003.

− Βεβαιώσεις προγραμμάτων μελισσοκομίας,

− Τις βεβαιώσεις επί των στοιχείων των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας.

− Την έκδοση βεβαίωσης ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου.

− Την έγκριση διενέργειας αθλητικής αλιείας.

− Την έγκριση χορήγησης ερασιτεχνικής άδειας αλιείας σκάφους.

− Την απόφαση έγκρισης χορήγησης άδειας χρήσης καταδυτικών συσκευών σε περιπτώσεις διεξαγωγής ερευνών.

− Την απόφαση έγκρισης χορήγησης άδειας αλιείας γόνου ιχθύων και λοιπών υδροβίων.

− Τη σύμφωνη γνώμη για την εισαγωγή από το εξωτερικό ζώντων υδροβίων ζώων και φυτών ή φυκιών ή των αυγών τους για τεχνητή εκτροφή ή εμπλουτισμό υδάτων.

− Τις γνωμοδοτήσεις – εκθέσεις που προβλέπονται από νομοθετικές διατάξεις αρμοδιότητας άλλων υπηρεσιών.

− Πράξεις που αφορούν στο συντονισμό, την εφαρμογή προγράμματος, τη λήψη υγειονομικών μέτρων, τη σφαγή ή θανάτωση αιγοπροβάτων θετικών στη βρουκέλλωση και τον έλεγχος εισαγωγής βοοειδών, χοίρων και αιγοπροβάτων, καθώς και διακίνησης δερμάτων.

− Τη συγκρότηση επιτροπών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

− Άδειες και βεβαιώσεις καταλληλότητας οχημάτων για τη μεταφορά τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Σε θέματα των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Εμπορίου, Δια Βίου Μάθησης

− Τη διενέργεια ελέγχων για ανακριβείς ή παραπλανητικές εκπτώσεις ή προσφορές και τη συγκρότηση της οικείας επιτροπής επιβολής προστίμων.

− Τον έλεγχο τιμών, την επάρκεια και ομαλή λειτουργία της αγοράς, καθώς και τον έλεγχο της κανονικότητας των τιμών παρεχόμενων υπηρεσιών.

− Την εξακρίβωση της τήρησης των περί σημάνσεων διατυπώσεων, η τήρηση Μητρώου των επαγγελματιών, που χρησιμοποιούν τα όργανα μέτρησης που κατασκευάζονται ή εισάγονται από επιχειρήσεις, καθώς και τη διενέργεια, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, εκτάκτων Αγορανομικών Ελέγχων στα μετρικά Όργανα και Σταθμικές Μονάδες.

− Τη διενέργεια του αρχικού ελέγχου και του ετήσιου περιοδικού ελέγχου των μετρικών οργάνων και των σταθμικών οργάνων που προορίζονται για εμπορικές συναλλαγές.

− Τη διενέργεια δειγματοληψιών και τεχνικών ελέγχων για διακρίβωση των ισχυουσών διατάξεων για την προστασία του καταναλωτή.

− Την επιμέλεια για το διορισμό μελών της επιτροπής ποιοτικής εξέτασης δειγμάτων άρτου και η παρακολούθηση του έργου αυτής.

− Τη χορήγηση των αδειών παραγωγών και τη θεώρησή τους.

− Την έκδοση αποφάσεων συγκρότησης των πάσης φύσεων συνεργείων, επιτροπών, και εντολών εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων τους που δεν αναφέρονται ρητά στην παρούσα απόφαση αλλά προβλέπονται από τη σχετική και εν ισχύ με το αντικείμενο νομοθεσία.

− Τη συγκρότηση σχολικών εφοριών.

Σε θέματα των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

− Την εφαρμογή του υγειονομικού κανονισμού και των λοιπών υγειονομικών διατάξεων (έκδοση γνωματεύσεων για τη χορήγηση αδειών όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και για την εξασφάλιση της υγιεινής του περιβάλλοντος, ιδίως γνωματεύσεις για άδεια διάθεσης αποβλήτων, ηχομετρήσεις, έλεγχο ύδρευσης, ανθυγιεινές εστίες κ.λπ.).

− Την έκδοση βιβλιαρίων υγείας.

− Την έγκριση άδειας μουσικών οργάνων.

− Πιστοποιητικά απαλλαγής μέτρων υγειονομικού ελέγχου θαλασσοπλοούντων πλοίων και υγειονομικός έλεγχος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτών.

− Την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγείας, κατά τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 του Ν. 3172/2003

(ΦΕΚ 197/τ.Α΄).

− Τον υγειονομικό έλεγχο καταστημάτων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών παρασκευής και επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, καθώς και οι λοιποί υγειονομικοί έλεγχοι, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

− Τη χορήγηση αδειών για την καταλληλότητα τροφίμων.

− Βεβαίωση καταλληλότητας αυτοκινήτου για μεταφορά τροφίμων

Σε θέματα των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών

− Την αφαίρεση της άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στις περιπτώσεις του άρθρου 92 του ΚΟΚ

− Την έκδοση απόφασης προσωρινής λειτουργίας μεταφορικής επιχείρησης σύμφωνα με το άρθρο 4 του Π.Δ. 346/2001.

− Την ανάκληση του δικαιώματος δημόσιας χρήσης φορτηγού αυτοκινήτου σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 346/2001.

− Την έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας μεταφορικής εταιρίας σύμφωνα με το Ν. 3887/2010.

− Τη λειτουργία Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου.

− Τη χορήγηση, ανανέωση, ανάκληση και αφαίρεση αδειών εκγυμναστών.

− Την ίδρυση και λειτουργία σχολών υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

− Την έκδοση και ανάκληση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας συνεργείων επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων, καθώς και τη διενέργεια επιθεωρήσεων και ηλεκτρολογικών ελέγχων.

− Τη χορήγηση εξουσιοδοτήσεων σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων για διάθεση ΚάρταςΕλέγχου Καυσαερίων καθώς και την παρακολούθηση και τον έλεγχο των Κέντρων Ελέγχου Καυσαερίου.

− Τη χορήγηση εξουσιοδοτήσεων σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων για τοποθέτηση συστημάτων περιορισμού ταχυτήτων.

− Τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος τεχνιτών επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

− Την προσωρινή ή οριστική αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος τεχνιτών αυτοκινήτων, λόγω καταδίκης του κατόχου της για παραποίηση ή εξαφάνιση στοιχείων ταυτότητας αυτοκινήτου.

− Τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα επιβατών και εμπορευμάτων.

− Τη χορήγηση αδειών συνεργάτη Οδικής Βοήθειας Οχημάτων.

− Τη χορήγηση αδειών λειτουργίας και τον έλεγχο των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων.

− Τον προγραμματισμό, τη διενέργεια εξετάσεων και τη χορήγηση Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

− Τη διάθεση νέων αδειών κυκλοφορίας φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων σε άλλους δικαιούχους, σε περιπτώσεις παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας άσκησης του παραχωρούμενου δικαιώματος από τους αρχικούς δικαιούχους.

− Την έκδοση απόφασης για προσωρινή και σε εξαιρετικές περιπτώσεις οριστική εξακολούθηση της λειτουργίας μεταφορικής επιχείρησης, σε περίπτωση θανάτου ή φυσικής ανικανότητας ή νομικής αδυναμίας του μεταφορέα επιβατών ή εμπορευμάτων.

− Την έκδοση και ανάκληση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων – υγραερίων και μικτών πρατηρίων, σύμφωνα με τις διατάξεις των Προεδρικών διαταγμάτων 118/2006 (ΦΕΚ 119 Α΄), 595/1984 (ΦΕΚ 218 Α΄), πλυντηρίων, λιπαντηρίων και σταθμών αυτοκινήτων, κατά το άρθρο 23 του π.δ. 455/1976 (ΦΕΚ 169Α΄).

− Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στους παραβάτες των κανονισμών λειτουργίας ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών ασυρμάτου, ειδικών ραδιοδικτύων και ραδιοσταθμών CB, καθώς και σχετικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

− Τη χορήγηση αδειών κατασκευής, κατοχής, εγκατάστασης και λειτουργίας ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών ασυρμάτου και ειδικών ραδιοδικτύων, καθώς και η ανάκληση αδειών λειτουργίας αυτών.

− Τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών Κ.Τ.Ε.Ο., καθώς και την ανάκληση, προσωρινά η οριστικά, της άδειας, αν διαπιστωθεί ότι έπαυσαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις με τις οποίες χορηγήθηκε.

− Τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας σχολών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε.Ε.) να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας εδώ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη