Μανώλης Καραμολέγκος: Στόχος να γίνει η Σαντορίνη πρότυπο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης

Το ατλαντίς μίλησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και νεοεκλεγέν μέλος στο ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κο Μανώλη Καραμολέγκο.

ατλαντίς: Τι σας έκανε να αποφασίσετε να θέσετε υποψηφιότητα στις εκλογές του ΞΕΕ;

Μανώλης Καραμολέγκος: Η ανάγκη εκπροσώπησης της Σαντορίνης στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, το οποίο θεωρώ ένα σημαντικό θεσμό για την προώθηση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τον κλάδο των ξενοδόχων και του τουρισμού εν γένει.

α: Ποια θέματα είναι σε υψηλή θέση στην ατζέντα σας και σκοπεύετε να τα προτείνετε για συζήτηση στο ΔΣ του ΞΕΕ;

Μ.Κ.: Θέματα που αφορούν την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την αδειοδότηση των τουριστικών μονάδων καθώς και την εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού. Όπως επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τα συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων, που συνεχώς εξελίσσονται αποκτώντας πλέον δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Τέλος, ζητήματα υποδομών των νησιών μας που επηρεάζουν τους ξενοδόχους και αφορούν τον χωροταξικό σχεδιασμό του τουρισμού.

α: Πόσο ωφελημένες μπορούν να βγουν οι Κυκλάδες και ιδιαίτερα η Σαντορίνη μέσα από τη συμμετοχή σας;

Μ.Κ.: Οι Κυκλάδες μπορούν να ωφεληθούν με την προώθηση συνεργιών μεταξύ των ξενοδόχων του νησιωτικού συμπλέγματος. Ιδιαίτερα η Σαντορίνη, πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι λόγω της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην παγκόσμια τουριστική αγορά και λόγω των υποδομών της (πχ αεροδρόμιο) μπορεί να γίνει πύλη εισόδου και τροφοδότης τουρισμού για τα υπόλοιπα Κυκλαδίτικα νησιά. Επίσης, θα προκύψουν απτά οφέλη μέσω της καθιέρωσης της Σαντορίνης ως πρότυπο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.

α: Η τεράστια διεθνής φήμη και αναγνωρισιμότητα της Σαντορίνης δημιουργούν νέες ανάγκες για τη διαχείριση της εικόνας του νησιού. Πώς νομίζετε ότι θα πρέπει να γίνει αυτό στα επόμενα χρόνια;

Μ.Κ.: Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας ενός φορέα, ο οποίος θα διαχειρίζεται και θα υλοποιεί τις απαραίτητες προωθητικές ενέργειες, τη διατήρηση και βελτίωση της εικόνας του νησιού, την ανάδειξη και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο, απαρτιζόμενος από άκρως εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα marketing. Τα social media, η τεχνολογία (βάσεις δεδομένων) και οι σύγχρονες μέθοδοι e-marketing, τα οποία πιστεύω και επικροτώ, θα αποτελέσουν τα εργαλεία ανάδειξης της Σαντορίνης, διατηρώντας την κυρίαρχη θέση της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

α: Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης σε τοπικό επίπεδο;

Μ.Κ.: Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων θα προσπαθήσει να συμμετέχει μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς σε κοινές δράσεις, όπως το Έτος Γαστρονομίας, που με πρωτοβουλία του Δήμου ξεκίνησε και απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η συμμετοχή σε κοινώς αποδεκτές δράσεις, αποδίδει αμοιβαία οφέλη για όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς. Επίσης, θα βοηθήσουμε ώστε να πραγματοποιηθούν ημερίδες από φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, για την ενημέρωση των συναδέλφων ξενοδόχων και επιμόρφωση του προσωπικού μας. Τέλος, δράσεις που συνδέονται με την συλλογική εταιρική κοινωνική ευθύνη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη