Μαρία Αργυρού: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον κανονισμό του ΔΑΠΠΟΣ

Με ανακοίνωσή της η κα Μαρία Αργυρού, δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας, διαψεύδει την πρόσφατη αναφορά του προέδρου του ΔΑΠΠΟΣ κ. Ε. Τζούρου περί ομόφωνης ψήφισης του νέου κανονισμού του Οργανισμού και των χρεώσεων που απορρέουν από αυτόν και αναλύει τους λόγους για τους οποίους η παράταξή της διαφοροποιήθηκε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Την 25η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του ΔΑΠΠΟΣ σχετικά με τον οποίο η παράταξή μας τοποθετήθηκε διεξοδικά. Με έκπληξη διαβάσαμε στο δελτίο τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ κ. Ε. Τζούρος για «ομόφωνη υπερψήφιση» του κανονισμού. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να τον διαψεύσουμε και να ενημερώσουμε το θηραϊκό λαό ότι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε τον κανονισμό για τους παρακάτω λόγους:

  1. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων των δημοτών και πρέπει να προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους. Η θέσπιση λοιπόν τέτοιας «τιμολογιακής πολιτικής» που αφορά τους δημότες είναι για μας ενέργεια απαράδεκτη.
  2. Υπενθυμίζουμε ότι ιδιαίτερα το κλειστό γυμναστήριο για την άθληση των Σαντορινιών κάθε ηλικίας, ήταν ένα πανθηραϊκό αίτημα που ευαισθητοποίησε τον μακαριστό Παντελεήμονα, ο οποίος προχώρησε στην δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερσή του.
  3. Πέραν των αθλητικών χώρων, είναι αδιανόητο ο κανονισμός να προβλέπει σύμφωνα με το άρθρο 19, χρηματικό αντίτιμο για την παραχώρηση της αίθουσας των συμβουλίων ακόμη και σε πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων, συνδικαλιστικά σωματεία για πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει αποκλεισμό τους από τους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Πάγια θέση της Δημοτικής μας παράταξης είναι ο ΔΑΠΠΟΣ να διοργανώνει δραστηριότητες που να αφορούν και να εξασφαλίζουν τη ΔΩΡΕΑΝ ενεργή συμμετοχή των παιδιών, των νέων και γενικά των δημοτών κάθε φύλου και ηλικίας (αθλητικά τμήματα για όλες τις ηλικίες με προπονητές που να πληρώνονται από τον οργανισμό, εικαστικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, τμήματα χορού και θεάτρου, περιβαλλοντικές δράσεις κλπ)  και όχι να αρκείται στη διαχείριση/ ενοικίαση των χώρων που έχει στην αρμοδιότητά του ή στη πραγματοποίηση εκδηλώσεων κατά κύριο λόγο στη διάρκεια του καλοκαιριού.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη