Σαντορίνη: Μαθητικό φεστιβάλ αξιώσεων

Για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά της Θήρας και της Θηρασίας, μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία παρουσίασαν έργα τους από όλο σχεδόν το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε ένα εξαιρετικά οργανωμένο μαθητικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου 2017, στους χώρους του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης στη Βλυχάδα.

Χορωδίες, μουσική, θέατρο, χοροί, βίντεο, ζωγραφική, κατασκευές συνέθεσαν ένα πολύ ενδιαφέρον, υψηλής ποιότητας πρόγραμμα, που έδωσε μεγάλη χαρά σε παιδιά και γονείς.

Η συμμετοχή κάθε σχολείου στο φεστιβάλ είχε ως εξής:

Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου: Παρουσίαση για τον αμπελώνα (ppt)
Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου: Θεατρικό – μαθηματικά και άλλες παράνοιες
Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής: Χορωδία του Συλλόγου Γονέων
Δημοτικό Σχολείο Καρτεράδου: Βίντεο – η επιστροφή των συναισθημάτων, Ζωγραφική
Δημοτικό Σχολείο Μεσαριάς-Βόθωνα: Ζωγραφική, Παραδοσιακοί χοροί, Θεατρικό με θέμα την ενδοσχολική βία-εκφοβισμό, Τραγούδια από σχολική χορωδία
Δημοτικό Σχολείο Οίας: Ζωγραφική, Χορωδία (Πανηγυρόσπιτο)
Δημοτικό Σχολείο Πύργου-Μεγαλοχωρίου: Θεατρικό “Καφενείο η Ελλάς”, Παιχνίδια απο ανακυκλώσιμα υλικά, Έλληνες ζωγράφοι του 20ου αιώνα, Ταινία μικρού μήκους “Το μαύρο βότσαλο”
Δημοτικό Σχολείο Φηρών: Θεατρικό – Ο εγωιστής Γίγαντας
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών: Ζωγραφική
Δημοτικό Σχολείο Θηρασίας: Βίντεο

Γυμνάσιο Θήρας: Θέατρο σκιών – Ο γάμος του μπάρμπα Γιώργη και ο καραγκιόζης νύφη, Κατασκευές χώρου, Ζωγραφική, Κονσέρτο για πιάνο
Γυμνάσιο Εμπορείου: Ζωγραφική, Κατασκευές τεχνολογίας
Γυμνάσιο Μεσαριάς: Θεατρικό – Κάποιος ν’ ανάψει το φεγγάρι, Χορωδία, Σόλο μπουζούκι, Σόλο φωνή, Κονσέρτο για πιάνο
Γυμνάσιο Θηρασίας: Βίντεο

Λύκειο Θήρας: μουσική, video & ταινία μικρού μήκους (2), παρουσίαση CanSant & video

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Βίντεο

[adning id="140783"]


Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Σαντορίνης είναι πλέον γεγονός. Πέτυχε και όπως ήταν φυσικό δημιούργησε προσδοκίες για επανάληψη και ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Τα παιδιά της Σαντορίνης απέδειξαν ότι τους αξίζει να έχουν ένα βήμα, ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής έκφρασης και πολιτιστικής δημιουργίας.

Η πρόσφατα θεσμοθετημένη Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, για μια ακόμα φορά απέδειξε τη χρησιμότητα της ύπαρξής της. Σε συνεργασία με τον ΔΑΠΠΟΣ κατόρθωσε αυτό που μέχρι χτες φαινόταν άπιαστο όνειρο: Όλα τα σχολεία μαζί, σε ένα διήμερο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας.

Ακούραστη και επίμων η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ιωάννα Βαμβακούρη, έδωσε την ψυχή της για αυτό το φεστιβάλ. Και μαζί της ο Λευτέρης Ζώρζος, η Κρυσταλλία Παπαοικονόμου, ο Κάτωνας Ασιμής, ο Γιάννης Μπίτης, ο Αλέξανδρος Βελλώνιας, η Ζωή Σωτηρίου σκέφθηκαν, οργάνωσαν, αντιμετώπισαν τις δυσκολίες, έφεραν το καλό αποτέλεσμα. Και αρκετές και αρκετοί ακόμα, στην Επιτροπή Πολιτισμού, στον ΔΑΠΠΟΣ, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης βοήθησαν, υποστήριξαν, έχουν μερίδιο στο αποτέλεσμα.

[adning id="140783"]


Στο τέλος, όλοι, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν ραντεβού για του χρόνου. Για ένα ακόμα καλύτερο φεστιβάλ, ενταγμένο πια στον ετήσιο προγραμματισμό τόσο των εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας και του ΔΑΠΠΟΣ όσο και των δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σαντορίνη. Το νησί μπορεί, το έχει ανάγκη, το αξίζει.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη