Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας στις 13-14 Μαΐου

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός (SAF), καθώς και με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας 2017 το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με την καθοδήγηση των δασκάλων/καθηγητών τους ετοιμάζουν δραστηριότητες κάθε είδους που συνήθως παρουσιάζονται μόνο στο πλαίσιο του σχολείου. Σπάνια έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν παιδιά ή και ενήλικες από άλλα σχολεία και περιοχές του νησιού.

Στόχος του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε ένα χώρο όπως το SAF που θα τους παρέχει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και το αισθητικό περιβάλλον, θα μπορέσουν μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και συμμετοχής να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν, να αλληλεπιδράσουν και να γνωριστούν.

[adning id="140783"]


Το επόμενο λοιπόν Σαββατοκύριακο μαθητές από όλα τα σχολεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς θα παρουσιάσουν τα έργα τους και τις δραστηριότητές τους: εικαστικές δημιουργίες, μουσική, χορό, τραγούδι, θέατρο, θέατρο σκιών, ταινίες μικρού μήκους, αλλά και κατασκευές με θέμα επιστήμη και τεχνολογία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη