Με 40μελή αποστολή η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Την Τετάρτη 28/8 στις 21:00 η Τελετή Έναρξης των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων

Το Παρίσι είναι έτοιμο να διοργανώσει από τις 28/8 μέχρι τις 8/9 τους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στα εμβληματικά σημεία της πόλης. Όπως συνέβη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε, για πρώτη φορά στην ιστορία των Παραολυμπιακών, να πραγματοποιήσει την τελετή έναρξης την Τετάρτη 28/8, επίσης εκτός σταδίου, και συγκεκριμένα στην Place de la Concorde. Στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα γίνει η παρέλαση των αθλητών, ενώ για τις επόμενες ημέρες και άλλα πολιτιστικά σημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Παλάτι των Βερσαλλιών καθώς και το Grand Palais, θα φιλοξενήσουν ορισμένα από τα αθλήματα.

Στην τελετή έναρξης (28/8, ώρα 21:00) οι δύο σημαιοφόροι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας θα είναι οι αθλητές Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος) και Θεοδώρα Πασχαλίδου (τζούντο).

Η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αριθμεί 40 μέλη, και συγκεκριμένα 37 αθλητές και αθλήτριες και τρεις συνοδούς (δύο ramp operators στο μπότσια κι έναν οδηγό αθλητή στον στίβο). Θα διαγωνιστούν σε 10 αθλήματα (κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια), σ’ ένα σύνολο, στο οποίο περιλαμβάνονται 13 αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών από το κανάλι της ΕΡΤ2 και τη streaming πλατφόρμα του ERTFLIΧ. Το πρόγραμμα των μεταδόσεων είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη