Με ακυρώσεις απειλούν τα βρετανικά τουριστικά γραφεία

Με ακυρώσεις αεροπορικών θέσεων και δωματίων απειλούν, με ανοιχτή τους επιστολή, 3 βρετανικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι εκπροσωπούν 844 Tour Operators και 3.547 τουριστικά γραφεία, αν η Ελλάδα δεν διαθέσει άμεσα χρήματα για ενέργειες προβολής.

Η ανοιχτή επιστολή απευθύνεται  προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού και τους εκπροσώπους της Τρόικας και τα κυριότερα σημεία της έχουν ως εξής:

  • Διαπιστώνεται ότι τις τελευταίες 8 εβδομάδες η βρετανική αγορά κατακλύζεται από αρνητικές δηλώσεις και μηνύματα για την Ελλάδα
  • Ο Ελληνικός τουρισμός, που αντιπροσωπεύει το 18% του ΑΕΠ, είναι καταλυτικός για την ανάκαμψη της χώρας
  • Η συνεχής δυσφήμιση της Ελλάδας στην αγορά της Μ. Βρετανίας έχει σαν αποτέλεσμα οι Βρετανοί να επιλέγουν εναλλακτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους. Μία τέτοια μείωση θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
  • Οι 3 βρετανικοί Σύνδεσμοι, τονίζουν ότι πρέπει άμεσα η ελληνική πολιτεία να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις:
    • να ξεμπλοκαριστούν άμεσα κεφάλαια για την θετική προώθηση της  Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής προορισμός και έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε τουρίστα
    • να προχωρήσει το Ελληνικό Κράτος σε συνδιαφήμιση και συνεργασία με τους Tour Operators και βέβαια,
    • να προσληφθεί εταιρεία επικοινωνίας για να αλλάξει η εντύπωση της Ελλάδας ως μη ασφαλής προορισμός. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ήδη εξαγγείλει την πρόσληψη εταιρείας επικοινωνίας για την βρετανική και γερμανική αγορά. Η πρόσληψη πρέπει να γίνει άμεσα.

Κλείνοντας οι 3 Σύνδεσμοι τονίζουν ότι εάν όλα τα παραπάνω δεν γίνουν άμεσα, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ακυρώσεις, γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν τα πακέτα τους για την Ελλάδα.

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής στα αγγλικά εδώ

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη