Με αντιδράσεις η εγκατάσταση ραδιοθόλου στον Προφήτη Ηλία

Τις έντονες αντιδράσεις του ηγουμένου της Μονής του Προφήτη Ηλία, Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού,  έχει προκαλέσει η επικείμενη τοποθέτηση ραδιοθόλου στο ραντάρ που βρίσκεται στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίπλα στη Μονή,  καθώς δε διαφαίνεται προοπτική απόσυρσης του ραντάρ από την περιοχή.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο της Μονής ο ραδιοθόλος φαίνεται συναρμολογημένος στο έδαφος και προφανώς επίκειται η τοποθέτησή του επί του ιστού της κεραίας.

Φωτογραφία: Ιστολόγιο Μονής Προφήτη Ηλία

Περί ραδιοθόλου

Σύμφωνα με την Βικιπέδια ραδιοθόλος ονομάζεται ο θόλος, κατασκευασμένος από διηλεκτρικό υλικό, μέσα στον οποίο στεγάζεται μια κεραία ραντάρ ή μια δορυφορική κεραία. Ο θόλος αυτός, είναι ουσιαστικά ένα λεπτό αλλά ανθεκτικό κέλυφος, αδιάβροχο και διαφανές στην ακτινοβολία της κεραίας. Χρησιμοποείται για να αποτρέψει τον σχηματισμό πάγου πάνω στην μεταλλική επιφάνεια της κεραίας και γενικά για την προστασία της κεραίας από υδρομετέωρα. Στην περίπτωση περιστρεφόμενης παραβολικής κεραίας, ο ραδιοθόλος προστατεύει την κεραία από θραύσματα και γενικά από την επίπτωση του ανέμου στην περιστροφή της.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη