Με έξι υποψηφιότητες για Χρυσό Σκούφο η Σαντορίνη

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών και επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της γαστρονομίας στη Σαντορίνη, έξι εστιατόρια του νησιού είναι υποψήφια για χρυσό σκούφο ή βραβείο ελληνικής κουζίνας, στη φετινή διοργάνωση του Αθηνοράματος που κλείνει αισίως τα 20 χρόνια της.

Ασύρτικο, Κουκούμαβλος, Νυχτέρι, Σάλτσα, Σελήνη και 1800 είναι τα έξι εστιατόρια που ξεχώρισαν οι κριτικοί του περιοδικού Αθηνόραμα και συμπεριέλαβαν στη λίστα με άλλους 66 υποψήφιους από όλη την Ελλάδα. Ο Κουκούμαβλος βραβεύεται με χρυσό σκούφο κάθε χρόνο από το 2003, το 1800 έχει στη συλλογή του δύο χρυσούς σκούφους (2005 και 2007), η Σελήνη έναν σκούφο (2010) και τρία βραβεία ελληνικής κουζίνας (2010, 2011, 2012) και η Σάλτσα δύο βραβεία ελληνικής κουζίνας (2010, 2012). Το Ασύρτικο είναι για δεύτερη χρονιά υποψήφιο, ενώ το Νυχτέρι για πρώτη.

Τα φετινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα. Μένουμε συντονισμένοι λοιπόν, με την ελπίδα οι συλλογικές και εξατομικευμένες προσπάθειες που γίνονται για την πρόοδο της γαστρονομίας στο νησί και που έχουν αγκαλιαστεί από το “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”, να αποκτήσουν μία ακόμα αναγνώριση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη