
Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός παρουσιάστηκε η θρυλική όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, στο πλαίσιο του 35ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος οι εξαιρετικοί τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη συνοδεία ενός πιάνου αντί για ορχήστρα και όλα τα σκηνικά σε μια βαλίτσα, συνέχισαν το ταξίδι τους στην Ελλάδα γοητεύοντας το κοινό της Σαντορίνης το οποίο απόλαυσε την ευέλικτη, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα Όπερα της Βαλίτσας.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Ισίδωρος Σιδέρης σημειώνει:
“Η Όπερα της βαλίτσας παρουσιάζει τη Μποέμ σαν μια εναλλακτική πρόταση, σε μια ευέλικτη συμπυκνωμένη παράσταση. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, αλλά με απλά μέσα, με την δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών μας, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό.
Στη Μποέμ η ένταση της μουσικής βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την πυρετώδη ένταση και πυκνότητα της παράστασης. Το χιούμορ και το σασπένς αντιπαρατίθενται στο υπέροχο μελό του έργου και της μουσικής, δημιουργώντας μια σύγχρονη και άμεση παράσταση σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.”

Συγκινημένη η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, κ. Αθηνά Καποδίστρια, προλόγισε την τελευταία για φέτος παράσταση.
Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ευχαρίστησε την κα Καποδίστρια για την αδιάλειπτη επί 35 συνεχή έτη πολύτιμη προσφορά της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σαντορίνης, προσφέροντάς της ως αναμνηστικό έναν πίνακα του γνωστού ζωγράφου κ. Χριστόφορου Ασιμή.
Λεπτομέρειες για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ.
Ευχαριστούμε τον κ. Μανώλη Σιγάλα για την παραχώρηση των φωτογραφιών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]




