Με το βλέμμα στραμμένο στη HORECA

horeca14_logoΣτον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo, στην Αθήνα, θα χτυπά από αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας. Mε 525 εκθέτες και 45.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια, η HORECA θεωρείται πλέον μακράν η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα.

Πιστή στη μέχρι τώρα πορεία της, η HORECA αυξάνει αναλογικά με το μέγεθός της και το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων που φιλοξενεί. Έτσι, στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθούν αμέτρητα events που άπτονται του ενδιαφέροντος κάθε επαγγελματία του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. Μεταξύ άλλων:

Παρόν και το Ελληνικό Πρωινό
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσιάζει φέτος την εκδοχή της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Κέρκυρας για το «Ελληνικό Πρωινό». Οι συγκεκριμένες περιοχές που έχουν προχωρήσει σε τοπικά σύμφωνα, θα εκθέσουν τα τοπικά παραδοσιακά τους προϊόντα και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ένα αυθεντικό «Ελληνικό Πρωινό».

Η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 17:00 την 3η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του, με κεντρικό θέμα: «Μαζί για τον Τουρισμό, Μαζί για την Ανάπτυξη». Τα μέλη του ΞΕΕ θα εξετάσουν την αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως την καθιέρωσή του ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και απολογισμός των δράσεων του Ξ.Ε.Ε. Επίσης, παρουσιάζονται οι τάσεις και επιδόσεις των Ελληνικών ξενοδοχείων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, ενημερώνονται οι ξενοδόχοι για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού και της οικονομίας, ενώ γίνεται και αναφορά στις εξελίξεις και τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Η εκδήλωση του ΣΕΤΕ «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού»
Στο πλαίσιο της HORECA, ο ΣΕΤΕ διοργανώνει μια ανοικτή συζήτηση, το Σάββατο 8 Φεβρουαριου, με στόχο να συνθέσει τις απόψεις ειδικών από τους κλάδους του τουρισμού και της γαστρονομίας γύρω από το τι κάνει την ελληνική γαστρονομία τόσο μοναδική. Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι στο χώρο θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:
– Πώς ορίζεται η γαστρονομία για έναν επισκέπτη;
– Τι ενδιαφέρει τον επισκέπτη κατά την επίσκεψη;
– Πώς τα «δυνατά» σημεία της ελληνικής γαστρονομίας μπορούν να συνθέσουν μια μοναδική εμπειρία;
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Ημέρες / Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 10:00-20:00
Δευτέρα: 10:00-19:30


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη