Μεγάλη η απήχηση της σελίδας του Δήμου Θήρας στο Facebook

Εντυπωσιακή άνοδος του αριθμού των ανθρώπων, στους οποίους “αρέσει” η σελίδα του Δήμου Θήρας στο Facebook, έχει συντελεσθεί το τελευταίο  τρίμηνο. Και επειδή στο ίντερνετ τίποτε δεν γίνεται ξαφνικά και τυχαία, το “ατλαντίς” απευθύνθηκε στην κα Βάλυ Βαϊμάκη που είναι υπεύθυνη της ομάδας που τον τελευταίο καιρό έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και της διάδοσης της συγκεκριμένης σελίδας παράλληλα με τον επανασχεδιασμό και την ανάπτυξη του επίσημου τουριστικού website του Δήμου Θήρας www.santorini.gr.

Η κα Βαϊμάκη, ανταποκρινόμενη στις ερωτήσεις μας, έστειλε στο “ατλαντίς” τις παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

“Η σελίδα του Δήμου Σαντορίνης,  δημιουργήθηκε στις 23 Ιουνίου 2010. Από τότε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012 είχε συνολικά 2118 likes, κυρίως από την Ελλάδα. Τα posts ανέβαιναν σποραδικά, κάθε 10 με 15 μέρες και αφορούσαν κυρίως εκδηλώσεις του Δήμου ή κάποιες φωτογραφίες από άλλους φορείς.

Από τον Αύγουστο 2012 που ασχολούμαστε συστηματικά με τη σελίδα στο facebook και κυρίως από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ανέβηκε online η νέα επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σαντορίνης www.santorini.gr μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2012 έχουμε φτάσει στα 5.333 likes.  Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από 4 μήνες πήραμε 3.125 likes χωρίς καμία διαφημιστική δαπάνη, διαχειριζόμενοι αποτελεσματικότερα τη σελίδα μας με συγκεκριμένο πλάνο και σε συχνότερη βάση.

Συγκεκριμένα, με το νέο περιεχόμενο του site που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για κάθε γωνιά του νησιού, καθώς και πλούσιο νέο φωτογραφικό υλικό, δημιουργήσαμε ένα πλάνο επικοινωνίας για τη διαχείριση της σελίδας στο facebook.

Για τους μήνες Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο, μήνες χαμηλής τουριστικής κίνησης το πλάνο περιλαμβάνει 2-3 posts την εβδομάδα θεματικού περιεχομένου όπως γαστρονομία, περιήγηση στα χωριά της Σαντορίνης, γάμοι, μήνας του μέλιτος, εκδρομή στο ηφαίστειο, πολιτισμός κτλ στα αγγλικά.

Προς τα τέλη Δεκεμβρίου και από αρχές Ιανουαρίου που ξεκινάνε οι πρώτες κρατήσεις από συγκεκριμένες αγορές θα αρχίσει η ανάρτηση να γίνεται ακόμα πιο συχνή, θα υπάρξουν διαγωνισμοί που ανεβάζουν την επισκεψιμότητα κι άλλες call to action ενέργειες προς τους χρήστες.

Το facebook είναι δυναμικό εργαλείο και οι χρήστες του ακόμα πιο δυναμικοί. Γι’ αυτό και το σημαντικότερο στοιχείο για την επιτυχία μιας σελίδας στο facebook εκτός από το ενδιαφέρον περιεχόμενο είναι η επικοινωνία με τους χρήστες και το χτίσιμο σχέσης μαζί τους. Έτσι δεν υπάρχει comment το οποίο να μην γίνεται like back από τους admins της σελίδας μας ή να απαντάται όπου κρίνεται απαραίτητο. Φυσικά απαντάμε άμεσα και σε όλα τα direct messages για να χτίσουμε μια πιο προσωπική σχέση με τους fans μας.

Επίσης ακολουθούμε τους σημαντικότερους οργανισμούς τουρισμού, τα διεθνή travel & lifestyle media, καθώς και ειδικής θεματολογίας όπως γαστρονομία, γάμο κτλ. που είναι opinion leaders. Κάνουμε like και share οποιαδήποτε αναφορά γίνεται για τη Σαντορίνη από σημαντικούς τουριστικούς φορείς και τα media της Ελλάδας και του εξωτερικού και απαντάμε στους χρήστες τους όταν γράφουν κάτι για τη Σαντορίνη ή ανεβάζουν μια φωτογραφία σε άλλες σελίδες.”

Η σελίδα του Δήμου Θήρας στο Facebook βρίσκεται εδώ: www.facebook.com/santorini

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη