Μεγάλο το ενδιαφέρον για την έκθεση “Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821”

Κυκλοφόρησε και ο συλλογικός τόμος “Σαντορίνη & Επανάσταση του 1821”

H Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project) και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, εγκαινίασαν, το βράδυ του Σαββάτου 7/8, την έκθεση “Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821”, η οποία πραγματοποιείται στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Βλυχάδα της Σαντορίνης.

Εμφανώς ικανοποιημένη από το όλο αποτέλεσμα, η κα Ιωάννα Βαμβακούρη, πρόεδρος της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, έστειλε το καλωσόρισμά της μέσα από την κάμερα του Atlantea WebTV:

Όλα τα εκθέματα που παρουσιάζονται έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πολλά από αυτά προέρχονται από μουσεία, βιβλιοθήκες, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές και εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό της Σαντορίνης και όχι μόνο. Σημαντικό χώρο καταλαμβάνει και η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρτογραφική έκθεση που αφορά στην έντυπη χαρτογραφία του Νοτίου Αιγαίου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επανάσταση του 1821.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10/10/2021 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Κυκλοφόρησε ο συλλογικός τόμος “Σαντορίνη & Επανάσταση του 1821”

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης άρχισε να διατίθεται στο κοινό ο συλλογικός τόμος “Σαντορίνη & Επανάσταση του 1821”. Πρόκειται για ένα σκληρόδετο βιβλίο, εξαιρετικής αισθητικής που εκδόθηκε με την επιμέλεια και τον συντονισμό του αρχαιολόγου Λευτέρη Ζώρζου.

Όπως αναφέρει ο κος Ζώρζος, ο τόμος “Σαντορίνη & Επανάσταση του 1821” είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αποτελεί την παρουσίαση της συστηματικής έρευνας των τελευταίων ετών από πληθώρα μελετητών. Έγινε με στόχο μια πρώτη εκτεταμένη καταγραφή για τον ρόλο που έπαιξε η Θήρα στην Επανάσταση, τη ζωή στο νησί εκείνη την περίοδο και παράλληλα αναδεικνύει σημαντικές πτυχές της πολιτιστικής και ναυτικής παράδοσης του νησιού, οι οποίες συνδέονται με την περίοδο της Τουρκοκρατίας και των πρώτων χρόνων μετά από αυτήν.

Ο τόμος “Σαντορίνη & Επανάσταση του 1821” κοστίζει 25 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμος στο ηλεκτρονικό κατάστημα Atlantea Eshop. Δεν υπάρχει κόστος αποστολής για παράδοση στη Σαντορίνη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 2,47 ευρώ. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη