Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του συνεδρίου για τα Ηφαιστειακά Τοπία

VOLAND_430x140Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Ηφαιστειακά Τοπία, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, 16-18 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η προστασία των ηφαιστειακών τοπίων και της φυσικής κληρονομιάς και η παράλληλη εφαρμογή μιας πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης που σε κάθε περίπτωση αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση.

Στο συνέδριο συμμετέχουν με ομιλίες μεταξύ άλλων αρχιτέκτονες, ηφαιστειολόγοι, γεωλόγοι, γεωγράφοι, χωροτάκτες, ειδικοί σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, εικαστικοι κλπ από πολλές χώρες του κόσμου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) κ. Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος θα αναφερθεί στους στόχους και τις προτεραιότητες του ΤΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Την πρώτη κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Διευθυντής της Ανασκαφής Ακρωτηρίου, καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας, με θέμα “Σαντορίνη: Γέννημα και θρέμμα του ηφαιστείου της”.

Το επιστημονικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου θα κλείσει με ενά πολύ ενδιαφέρον “στρογγυλό τραπέζι” που θα ασχοληθεί με το θέμα της εκμετάλλευσης της γεωθερμικής ενέργειας που διαθέτει άφθονη η Σαντορίνη.

Το Σάββατο 19/10/2014 οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα ξεναγηθούν τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου, θα περιιηγηθούν με σκάφος την καλντέρα και θα επισκεφθούν τη Νέα Καμένη όπου θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή κ. Μιχάλη Φυτίκα και τον ηφαιστειολόγο κ. Γιώργο Βουγιουκαλάκη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδριου έιναι διαθέσιμο εδώ: http://voland2014.conferences.gr/el/programma/

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη