Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας

Τμήματα μεταλυκειακών σπουδών τουριστικής κατεύθυνσης θα μπορούσε να φιλοξενήσει η Σαντορίνη, σύμφωνα με τον δήμαρχό της κ. Νίκο Ζώρζο, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Καθημερινή, τόνισε ότι εκτός από τους τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως το νησί -περίπου 1,7 εκατομμύριο, με 5,5 εκατ. διανυκτερεύσεις-, η Σαντορίνη διαθέτει και τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τον σκοπό αυτό.

Μιλώντας επίσης στην Καθημερινή, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης δήλωσε ότι “Σε νησιά υψηλού τουρισμού θα μπορούσαμε να οργανώσουμε προγράμματα για τα τουριστικά επαγγέλματα, την ξενάγηση ή με βάρος στην κρουαζιέρα”.

Διαφήμιση

Το ζήτημα αυτό ήρθε στο προσκήνιο καθώς ο νέο νόμος, που ψηφίσθηκε προ ημερών στη Βουλή, προβλέπει ότι τα πανεπιστήμια μπορούν να οργανώνουν διετή προγράμματα σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία θα είναι πιστοποιημένα. Η νέα δομή μεταλυκειακής εκπαίδευσης θα υποκαταστήσει ουσιαστικά τα ΙΕΚ, καθώς θα απευθύνεται στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων. Τα προγράμματα αυτά θα τοποθετηθούν στο 5ο επίπεδο πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.

Πηγή: Η Καθημερινή | Απόστολος Λεκασάς
Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
Διετή προγράμματα για τον τουρισμό σε νησιά του Αιγαίου

Διαφήμιση

 

Print Friendly, PDF & Email