Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη Σαντορίνη από την Παρασκευή το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ενταθούν στη διάρκεια της νύκτας και θα συνεχισθούν μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί, έντασης μέχρι και 8 μποφόρ, που στη συνέχεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία στα επίπεδα των 14-16 βαθμών Κελσίου

Το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται γρήγορα προς τα ανατολικά και από το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί αισθητά.

Ενημέρωση 27/12/13: Ανακοίνωση Δήμου Θήρας

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα – Πρόληψη δημοτών

Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς άνεμους 6 με 8, με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 28.12.2013 , σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Θήρας συνιστά στους δημότες να:
– Περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.
– Αποφύγουν την παραμονή και την εργασία σε υπόγειους χώρους, κάτω ή πλησίον σε δέντρα και σε περιοχές που υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης.
– Ελέγξουν τις υδρορροές των σπιτιών τους.
– Ελέγξουν τα φρεάτια έξω από τις οικίες τους ότι δεν είναι φραγμένα.
– Να μην αφήνουν αυτοκίνητα, οικοδομικά υλικά ή μπάζα σε δρόμους που μαζεύονται πολλά νερά.
– Να ενημερώνονται συνεχώς από τα Μ.Μ.Ε. για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Print Friendly, PDF & Email