Λιμεναρχείο Θήρας: Μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Αμμουδίου

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Θήρας που θέτει νέους όρους για την εξυπηρέτηση επιβατών στην περιοχή του Αμμουδίου, το Λιμεναρχείο Θήρας ανακοίνωσε ότι από αύριο Σάββατο 22/6 θα ισχύουν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα προς αποτροπή κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, επισκεπτών, επιβατών και δραστηριοποιούμενων στην περιοχή προσώπων.

1. Ορίζεται ανώτατος αριθμός 70 ατόμων ως επιβάτες, για αναμονή στη χερσαία ζώνη του Λιμένα του Όρμου Αμμουδίου και συγκεκριμένα στις δύο προβλήτες συνολικής έκτασης 534 τ.μ.

2. Το επιβατηγό-δρομολογιακό πλοίο που διαθέτει σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της γραμμής Θηρασιά-Οία Θήρας και επιστροφή, έχει προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων σκαφών κατά την άφιξη, αναχώρηση και πρόσδεση στον λιμένα Αμμουδίου.

3. Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των τροχοφόρων οχημάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα Αμμουδίου, εξαιρουμένων των οχημάτων τροφοδοσίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατά τις ώρες 05:00-10:00 το πρωί.

4. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι παραβάτες, ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (Α’ 261), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η απόφαση του Λιμεναρχείου απεστάλη με αποδέκτες κυβερνήτες επαγγελματικών πλοίων αναψυχής (μέσω πλοιοκτητών), κυβερνήτες επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων (μέσω πλοιοκτητών) και στη Συνένωση Λεμβούχων Θήρας, ενώ κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής-Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος , στην 6η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος στη Σύρο, στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας και στον Δήμο Θήρας.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη