22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές για το Santorini Experience

Share

Λιγότερο από 2 εβδομάδες απομένουν για το φετινό Santorini Experience, την απόλυτη αθλητική εμπειρία της Σαντορίνης, στις 7-9 Οκτωβρίου 2016. Το τρέξιμο και η κολύμβηση θα έχουν και φέτος την τιμητική τους.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες τρεξίματος στο χείλος της καλντέρας. Ξεκινώντας από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, στις 08:15 για τις διαδρομές των 10 χλμ και 15 χλμ και στις 11:00 για τη διαδρομή των 5 χλμ, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να νιώσουν παράλληλα την αδρεναλίνη της καλντέρας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών διαδρομών είναι διαθέσιμα εδώ. Το κόστος συμμετοχής σε οποιαδήποτε από τις τρεις διαδρομές είναι 20 ευρώ, ενώ αν κάποιος θέλει να γίνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση της διαδρομής του, μπορεί να αποκτήσει το chip χρονομέτρησης της διοργάνωσης με επιπλέον 5 ευρώ.

running_santorini_experience
Φωτογραφία: Μπάμπης Γκιριτζιώτης

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ώρα 10:00, επαγγελματίες και ερασιτέχνες κολυμβητές θα αγωνιστούν στην μοναδική διαδρομή του 1,5 μιλίου (2,4 χλμ), ξεκινώντας από το ηφαίστειο και κολυμπώντας μέχρι το παλιό λιμάνι των Φηρών, με την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά τους. Στον αγώνα θα συμμετέχει και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Ρίο και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, μαζί με τα σπουδαιότερα ονόματα της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Το κόστος συμμετοχής είναι και εδώ 20 ευρώ.

Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας
Φωτογραφία: Ηλίας Λέφας

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου με αμείωτο ρυθμό ΕΔΩ. Εναλλακτικά, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά, που στηρίζει ως χορηγός για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση.

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς τους από το κατάστημα Alafouzos Sport από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 (ώρες καταστήματος 09:00-21:00). Εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς μία ώρα πριν την εκκίνηση της διαδρομής τους το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία και οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση μία ώρα πριν την εκκίνηση της δικής τους διαδρομής την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Για τη μετάβαση των αθλητών στη Σαντορίνη, η Ryanair, ως επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης, έχει προσθέσει 5 επιπλέον πτήσεις στην σύνδεση Αθήνα-Σαντορίνη στις 4, 6, 8, 11 και 13 Οκτωβρίου, ενώ προσφέρει ειδικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια. Για όσους προτιμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά, η Blue Star Ferries προσφέρει 50% έκπτωση στα εισιτήρια και τα οχήματα των συμμετεχόντων που θα ταξιδέψουν από τις 6 έως και τις 10 Οκτωβρίου, και θα κάνουν κράτηση μέσω του πρακτορείου Gelasakis STC, στον Πειραιά (τηλ. 2104222440).

Για τη διαμονή στη Σαντορίνη την περίοδο της διοργάνωσης, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που ισχύουν για την διαμονή σας σε έναν από τους χορηγούς φιλοξενίας της διοργάνωσης. Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στην εκτενή λίστα των χορηγών φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι τα ξενοδοχεία Vedema A Luxury Collection Resort Santorini, Sunday Suites Santorini και Maistros Village Hotel, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης, να απευθυνθείτε στους ακόλουθους χορηγούς φιλοξενίας της διοργάνωσης Aqua Vista Hotels, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santorini Secret Suites & Spa, Caldera Collection, West East Suites, 270 Oia’s View, White Pearl Villas, Central Fira Hotel, Memories Hotel, Loizos Stylish Residencies, Esperas και Sienna Residencies που είναι διαθέσιμοι ΕΔΩ.

To Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media. Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), ενώ θα λάβει διεθνή προβολή μέσω του τηλεοπτικού δικτύου FOX Sports της FOX Networks Group, που συμμετέχει στην φετινή διοργάνωση ως Official Broadcaster.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη