Την πρόθεσή τους να ενισχύουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού TUI για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την ανάπτυξη και για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο, ανακοίνωσαν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της TUI, κ. Friedrich Jοussen, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/10/17 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα. Όπως τονίστηκε, η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή για επενδύσεις και η ΤUI σχεδιάζει μέσα και από τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας.

Η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή και ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό για τους επισκέπτες της TUI. Σε εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την TUI το 2017 αυξήθηκε κατά 10% και έφτασε τα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 πτήσεις προς την Ελλάδα.

Ο όμιλος TUI προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται 10 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, επιπλέον των 32 ιδιόκτηττων ξενοδοχείων, καθώς και η επέκταση των προγραμμάτων κρουαζιέρας τα οποία ήδη περιλαμβάνουν 26 ελληνικά λιμάνια.

Διαφήμιση


Ο κ. Jοussen επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορία της τον πολιτισμό της, τις φυσικές της ομορφιές, και ότι “οι επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες”. Τόνισε επίσης τη σημασία των υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της απασχόλησης προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η κα Κουντουρά δήλωσε: “Μετά από δυόμισι χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας και πολύ δυναμικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και συνέπεια, προωθούμε στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα ως προορισμό 365 ημέρες το χρόνο και προώθησης επενδύσεων που θα αναπτύξουν την ελληνική οικονομία.”

Το πλαίσιο και οι στρατηγικοί στόχοι της συνεργασίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την προώθηση των θεματικών εμπειριών σε όλη τη χώρα, την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η Υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας συζητήθηκαν:

  • H ενίσχυση της παρουσίας της TUI στην ελληνική τουριστική αγορά, με επίκεντρο τις επιλογές για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που έχει ο επισκέπτης και που αποτελούν κοινό στρατηγικό ζητούμενο.
  • Η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Στον τομέα της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που συμφωνήθηκε στα τέλη του 2016, η TUI ανταποκρίθηκε άμεσα και ενίσχυσε την παρουσία της στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές ένταξης νέων προορισμών και ενίσχυσης του homeporting.

Η κα Κουντουρά υπογράμμισε επίσης ότι αποτελεί βασικό στόχο της εθνικής τουριστικής πολιτικής η διασύνδεση του τουρισμού με παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η πρωτογενής παραγωγή, ο τομέας της αγροδιατροφής, και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία της TUI, μέσω του TUI Care Foundation για ειδικό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Κρήτη σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, που εντάσσεται και στο πλαίσιο του στόχου του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email