Μήνυμα Καθολικού Επισκόπου για τα Χριστούγεννα

katholikos_episkopos

Με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου στέλνει το ακόλουθο μήνυμα

«ΥΠΟΔΟΧΗ» και «ΑΠΟΔΟΧΗ» είναι δυο λέξεις που θα μπορούσαν  να χαρακτηρίζουν τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων. Υποδοχή του Χριστού, ο οποίος είναι «το αληθινό φως που καθώς έρχεται στον κόσμο φωτίζει κάθε άνθρωπο» (Ιω 1, 9), φέρνοντας ανείπωτη χαρά στην καρδιά κάθε Χριστιανού, γιατί η χάρη της γέννησης του Χριστού γίνεται πηγή φωτός και πνευματικής δύναμης.

Διαβάζουμε στον προφήτη Ησαΐα: «Ο λαός που βάδιζε μέσα στα σκοτάδια είδε ένα λαμπρό φως» (Ησ 9, 1). Αυτό το λαμπρό Φως που έρχεται τη νύχτα των Χριστουγέννων σε ανάμνηση της γέννησης του Θεανθρώπου, πρέπει να το υποδεχτούμε και να το κλείσουμε μέσα στην καρδιά μας, για να φωτίζει, ως φάρος ελπίδας και δύναμης, τη δύσκολη καθημερινότητά μας.

Υποδέχομαι τον Χριστό που γεννιέται στην καρδιά μου, σημαίνει ότι ζω ως εργάτης της ειρήνης, ως μάρτυρας της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αγάπης του. «……να ζείτε με τρόπο αντάξιο του ευαγγελίου του Χριστού» (Φιλ 1, 27).

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χριστιανού, η βασική εντολή του Ευαγγελίου, είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής αγάπη προς τον πλησίον, η Αποδοχή του πλησίον.

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο εγωισμός, η διαφθορά, η αδικία, η βία και η αδιαφορία προς το συνάνθρωπο, η αποδοχή προς τον πλησίον μας, η φροντίδα προς το φτωχό, τον περιθωριακό, το μοναχικό, το μετανάστη, τον πρόσφυγα, προς όποιον υποφέρει στο σώμα και στην ψυχή, αποτελεί χριστιανικό καθήκον που πρέπει να χαρακτηρίζει τον αυθεντικό μάρτυρα της χριστιανικής αγάπης, γιατί ο χριστιανός γνωρίζει ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε μια φάτνη, έζησε φτωχός και μοναχικός τη σύντομη πορεία του στη γη και πέθανε μαρτυρικά, κατατρεγμένος και προδομένος από αυτούς που αγάπησε…

Ο Εορτασμός των Χριστουγέννων για να είναι αληθινός και ουσιαστικός, πρέπει να σηματοδοτείται από την υποδοχή του Θεανθρώπου και την αποδοχή του συνανθρώπου. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε, αλλά και παράλληλα του άκρατου ατομικισμού, απαιτείται να σηκώσουμε ψηλά το βλέμμα μας, πέρα και πάνω από τα προσωπικά μας θέματα, προβλήματα και ενδιαφέροντά μας και να υποδεχθούμε τον Ιησού με πίστη και ελπίδα και να αποδεχτούμε το συνάνθρωπο με γενναιοδωρία, σεβασμό και αγάπη.

Η ευχή μου, που γίνεται προσευχή, είναι να νοιώσετε ουσιαστική την παρουσία του Θεού στη ζωή σας, να του ανοίξετε την καρδιά σας με εμπιστοσύνη και υποδεχόμενοι το Χριστό, να ζείτε μέσα στην ειρήνη και την αληθινή χαρά που προσφέρει η πίστη σε Αυτόν. Είθε το Φως του Ιησού να φωτίσει την καρδιά του καθενός μας και να μας κάνει αλληλέγγυους με τους αδελφούς μας.

Καλά και Άγια Χριστούγεννα και Ειρηνικό το Νέο Έτος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη