Μικρές οι επιπτώσεις στη Σαντορίνη από την πτώχευση Labirint

labirintΜικρές είναι οι άμεσες επιπτώσεις στη Σαντορίνη από την πτώχευση του ρωσικού tour operator Labirint που έχει θέσει σε “κόκκινο” συναγερμό την τουριστική πολιτική ηγεσία, τους επιχειρηματίες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στα ξενοδοχεία τους καθώς και την αεροπορική εταρεία Aegean που είχε στενή συνεργασία με τον Labirint.

Το “ατλαντίς” επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, κ. Μανώλη Καραμολέγκο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα ταλαιπωρίας Ρώσων τουριστών και ότι αρκετοί από όσους βρίσκονταν στο νησί προωθήθηκαν στην Κρήτη προκειμένου να αναχωρήσουν από Ηράκλειο. Πέραν αυτού ο συνολικός αριθμός Ρώσων τουριστών που φέρνει, εβδομαδιαία, ο Labirint στη Σαντορίνη είναι περίπου 200-240 άτομα οπότε από μόνο του το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο.

Ο κ. Γρηγόρης Μαντούσης, που διαχειρίζεται ξενοδοχείο όπου φιλοξενεί σημαντικό αριθμό πελατών το Labirint, δήλωσε επίσης στο “ατλαντίς” ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ότι εκτιμά ότι και τις επόμενες μέρες τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά.

Οι πτήσεις επαναπατρισμού διοργανώνονται, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση Tourism Lobby, από τον ρωσικό οργανισμό Turpomosch, που είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση των περιπτώσεων πτωχεύσεων tour operators και γενικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Κατάλογος πτήσεων επαναπατρισμού υπάρχει στην ιστοσελίδα: http://labirint.travel/

Στο μεταξύ η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια στις πτήσεις, μέσω Labirint, μπορούν να τα χρησιμοποιούν κανονικά.

Το Υπουργείο Τουρισμού του σε Δελτίο Τύπου του αναφέρει ότι “Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν με πολύ προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα τις εξελίξεις αναφορικά με το τουριστικό πρακτορείο από τη Ρωσία. Συνεργαζόμαστε στενά, μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τις Ρωσικές αρχές και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της.”

Να σημειώσουμε ότι η διακοπή λειτουργίας του Labirint δημιουργεί σημαντικό ζήτημα για το μέλλον της διείσδυσης της Σαντορίνης στη ρωσική τουριστική αγορά καθώς τώρα βρίσκεται στα πρώτα της βήματα. Σε ό,τι αφορά στα κενά δωμάτια που άμεσα θα υπάρξουν αναμένεται ότι θα υπερκαλυφθούν από την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει αυτό τον μήνα για τη Σαντορίνη ενώ για το Σεπτέμβριο είναι νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη