Μήνυμα της Επάρχου Θήρας για την 25η Μαρτίου

Με την ευκαιρία της εορτής της 25ης Μαρτίου η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο μήνυμα:

“Η 25η Μαρτίου, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές, πιο ελπιδοφόρες, πιο έντονες συναισθηματικά εορτές για τον Ελληνισμό και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Είναι η ημέρα που γιορτάζουμε το ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν με την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν, είναι ταυτόχρονα ημέρα μνήμης και ευλάβειας. Ημέρα μνήμης της ηρωικής αυτοθυσίας των αγωνιστών του 1821, πιστεύοντας στο όραμα μιας Μεγάλης, Ελεύθερης, Αυτόνομης και Ισχυρής Ελλάδας. Ημέρα Ευλάβειας, γιατί η ευχή της Μεγαλόχαρης ήταν αυτή, που έκανε το εφικτό το ακατόρθωτο: Το όραμα αυτό, μέσα από αγώνες και θυσίες, να γίνει πραγματικότητα.

Όσο και αν δυσκόλεψαν οι καταστάσεις, όσες θυσίες και αν έπρεπε να γίνουν, οι αγωνιστές του 1821 δεν έχασαν την πίστη και την αλληλεγγύη τους. Όπως τότε λοιπόν, έτσι και σήμερα που η Ελλάδα βαδίζει σε ένα δύσκολο μονοπάτι, μόνο αν μείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά σε όλους.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη