Μήνυμα Δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου, Πάσχα 2015

Ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα με την ευκαιρία του Πάσχα 2015.

“Αυτές τις Άγιες μέρες, δεν θα μιλήσω για τα πασχαλινά αρνιά, για τις περίτεχνα στολισμένες λαμπάδες, για το γιορτινό τραπέζι, χωρίς να παραγνωρίζω την αξία τους στη συμβολή της συνέχισης της παράδοσής μας.

Θα μιλήσω όμως για πίστη. Για μια πίστη που όλους μας πρέπει να εμπνέει εσωτερικά, ασχέτως πώς εκφράζεται. Για μια πίστη που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος των Παθών, όσο αβάσταχτος και αν είναι ο πόνος, όσο δύσβατο και αν φαίνεται το μονοπάτι που κάποιες φορές καλούμαστε να διανύσουμε.

Πάντα στο βάθος, υπάρχει εκείνη η λάμψη, η δύναμη, η ελπίδα. Μπορεί να αχνοφαίνεται. Κάποιες φορές να μην διακρίνεται κιόλας. Αν τα παρατήσεις, δεν θα μάθεις ποτέ αν θα την έβλεπες.

Όμως «στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε. Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά».

Και όσο προχωρούν, όπως προχώρησε και Εκείνος, θα καταφέρουν να δουν το φως. Θα απαγκιστρωθούν από τις «αλυσίδες» που τους κρατάνε δεσμώτες σε μια σπηλιά ανήλια,  μακριά από την αλήθεια και τη σωτηρία. Θα φτάσουν στη δικαίωση, τη γνώση, την αλήθεια.

Δεν έχουμε γεννηθεί για μια ζωή χωρίς εμπόδια. Η εξέλιξη και η πορεία συνοδεύονται ενίοτε από δυσκολίες και αναποδιές. Όμως βαδίζοντας στην Εβδομάδα των Παθών, ξέρουμε ήδη, ότι Εκείνος όσο και αν υπέφερε, όσο και αν προδόθηκε, όσο και αν πληγώθηκε,  έφτασε Εκεί: στη Μεγάλη Μέρα της ανάπαυσης, της συγχώρεσης, της Ανάστασης.

Το μάθημα που μας άφησε δεν είναι μια ζωή εύκολη. Είναι μια ζωή στην οποία καθημερινά δοκιμαζόμαστε. Είναι ένα ταξίδι σε μια θάλασσα που δεν είναι πάντα νηφάλια. Κάποτε με φουρτούνα και καταιγίδα, κάποτε με μικρότερα κύματα, κάποτε με αντίθετους ανέμους.

Η Ιθάκη όμως υπάρχει. Πρέπει να φτάσουμε σε αυτή. Με πίστη, με προσπάθεια, με δύναμη. Δεν είναι η σταύρωση η Ιθάκη. Η σταύρωση είναι η μετάβαση για να φτάσεις στην Ιθάκη.

Για κάθε Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα… Για κάθε Μεγάλη Εβδομάδα της ζωής σας… Να θυμάστε ότι στο τέλος έρχεται η Ανάσταση. Η λύτρωση. Η σωτηρία.

Και αυτή θα είναι η ευχή μου. Για κάθε Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα. Για κάθε δική σας Μεγάλη Εβδομάδα. Καλή Ανάσταση. Ελπιδοφόρα Λύτρωση. Ευλογημένη σωτηρία.

Χρόνια πολλά”

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη