Μήνυμα Δημάρχου Θήρας με αφορμή την αυξημένη επισκεψιμότητα που έχει η Σαντορίνη

Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, με αφορμή την υψηλή επισκεψιμότητα που έχει η Σαντορίνη, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του 15αύγουστου, εφιστά τη προσοχή των πολιτών ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα και να προσφερθούν οι καλύτερες υπηρεσίες γα την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

“Θα ήταν καλό οι όποιες μετακινήσεις να αποφεύγονται σε ώρες αιχμής, όπου αυτό είναι εφικτό και να γίνει μια συνολική προσπάθεια περιορισμού των υπεράριθμων οχημάτων προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Σημαντική είναι και η αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης ώστε να κατανέμονται ισομερώς τα μέσα μεταφοράς χωρίς να επιβαρύνουν τα πεζοδρόμια ή άλλους χώρους παράνομης στάθμευσης” αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος.

Ειδική αναφορά στη δήλωση γίνεται για τη ανάγκη υιοθέτησης μιας υπεύθυνης στάσης τόσο απέναντι στο νησί όσο και στους επισκέπτες του με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας και φροντίζοντας όλα τα απορρίμματα να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης και όχι έξω, δίπλα ή απέναντι από αυτούς. “Σε περίπτωση διαπίστωσης εγκατάλειψης αποβλήτων σε οποιοδήποτε άλλο χώρο πέρα από τους κάδους, θα επιβάλλονται πρόστιμα ως έσχατη και αναγκαία λύση περιορισμού του φαινομένου” σημειώνεται στη δήλωση.

Η δήλωση του Δημάρχου καταλήγει ως εξής:
“Λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού επισκεπτών πρέπει πρώτοι εμείς να χαράξουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει στο νησί μας την εικόνα που του αρμόζει. Εμείς θα το σεβαστούμε πρώτοι, εμείς θα το προφυλάξουμε πρώτοι, εμείς πρώτοι θα το διατηρήσουμε όμορφο, καθαρό και λειτουργικό”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη