Μουσικά εργαστήρια για παιδιά “Δίνω φωνή στο σώμα μου”

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης συνεχίζονται τον χειμώνα με τον κύκλο βιωματικών μουσικών εργαστηρίων “Δίνω φωνή στο σώμα μου” που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού.

Παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμοί γίνονται η αφετηρία για εξερεύνηση βασικών πτυχών της μουσικής (μελωδία, ρυθμός). Μέσα σε ένα ευχάριστο πλαίσιο με παιχνίδια και διάφορες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τη φωνή τους μέσω του ατομικού και ομαδικού τραγουδιού, να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους αυτοσχεδιάζοντας. Δίνεται έμφαση στη σύνδεση της μουσικής με την κίνηση καθώς και στη δημιουργική μουσική χρήση καθημερινών αντικειμένων, π.χ. πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, βότσαλα κλπ. Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ανάπτυξη της φωνητικής και ρυθμικής τους ικανότητας, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους και φυσικά η αφύπνιση αγάπης προς τη μουσική παράδοση του τόπου μας.

Μέχρι τον Μάιο θα γίνουν πέντε μουσικά εργαστήρια, τα παρακάτω Σαββατοκύριακα:

– 28 & 29 Νοεμβρίου
– 30 & 31 Ιανουαρίου
– 27 & 28 Φεβρουαρίου
– 2 & 3 Απριλίου
– 14 & 15 Μαίου

και τις εξής ώρες:

– Για παιδιά τάξεων Δ-Ε-Στ΄ Δημοτικού, Σάββατο 16:00-17:30
– Για παιδιά τάξεων Α-Β-Γ Δημοτικού, Κυριακή 10:30-12:00 (α’ τμήμα) και 12:30-14:00 (β’ τμήμα)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στα τηλέφωνα 2286085141 και 6971828108 (ώρες 10.00-18.00). Καθώς υπάρχουν μόνο 15 θέσεις ανά τμήμα, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές: Στέλλα Χροναίου, Ειρήνη Χαριτάκη

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη