Μουσική δωματίου από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή στο Μέγαρο Γκύζη

Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών στη σκηνή του Μεγάρου Γκύζη για ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι

Με το Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συνεχίζονται την Παρασκευή 28 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη και του ΔΑΠΠΟΣ.

Το μουσικό σύνολο θα ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Γκύζη για να αναδείξει την αµφίδροµη σχέση της µουσικής με άλλα -εξίσου θαυμαστά- είδη τέχνης. Το θέατρο, η όπερα, το μπαλέτο, ο χορός και ο κινηματογράφος “συνομιλούν” με τη μουσική, συνυπάρχουν αλλά και στηρίζονται σ’ αυτή… Από τον “Μαγικό Αυλό” στη “Ζωή είναι ωραία”, από τη “Λίμνη των Κύκνων” στους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, το κουιντέτο μας προσκαλεί σ’ ένα διαφορετικό, αλλά συνάμα μοναδικά ελκυστικό, μουσικό ταξίδι.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα σχήματα μουσικής δωματίου καθώς αφενός καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ ρεπερτόριο και αφετέρου παράγει ποικίλα και ιδιαίτερα ηχοχρώματα. Για το λόγο αυτό, πέρα από πρωτότυπα έργα για κουιντέτο ξύλινων πνευστών, υπάρχει και πληθώρα μεταγραφών δημοφιλών έργων για αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό οργάνων.

[adning id="140783"]


Οι πέντε διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε), Γρηγόρης Ασωνίτης (κόρνο), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο) και Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο) που αποτελούν το κουιντέτο επιδιώκουν, μέσω συναυλιών μουσικής δωματίου σε διάφορους -συναυλιακούς και μη- χώρους, την προώθηση του ρεπερτορίου για ξύλινα πνευστά και την ενίσχυση της “δημοφιλίας” αυτού του μουσικού σχήματος.

Παράλληλα, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από την ίδρυσή του το 2013 έως σήμερα έχει υλοποιήσει εκατοντάδες εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Δικαίωμα στη Μουσική» και «(Επι)μένοντας Αιγαίο» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Έχει επίσης εκπροσωπήσει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε εκδηλώσεις που προωθούν τις διακρατικές πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ώρα έναρξης: 21:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη
Διοργάνωση: Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζ & ΔΑΠΠΟΣ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη