Μουσική δωματίου με το Transcription Ensemble την Παρασκευή στο Μπελλώνειο

Κλικ για μεγέθυνση

Το Παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου σε συνεργασία με τον ΔΑΠΠΟΣ παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, το εξαιρετικό σύνολο μουσικής δωματίου, Transcription Ensemble, σε έργα των W.A. Mozart, F. Mendelssohn και J. Strauss. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους μουσικούς Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί). Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων για τρίο ή κουαρτέτο και έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο, όπως επίσης στην προώθηση έργων εκτός ρεπερτορίου με ιστορική και κοινωνικοπολιτική σημασία. Η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.

Η μουσική δωματίου είναι η μουσική που είναι γραμμένη για μικρά σύνολα μουσικών οργάνων και είναι προορισμένη να εκτελείται σε μικρούς χώρους. Απαρτίζεται συνήθως από ένα βιολί, ένα πιάνο και ένα βιολοντσέλο, όπως στην περίπτωση του Transcription Ensemble, ή από τρία βιολιά και ένα πιάνο.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη