Μουσική παράσταση τη Δευτέρα στη Μεσαριά

κλικ για μεγέθυνση

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαριάς “Ο Αγ. Δημήτριος” και ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι” συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και ώρα 21:30 στην πλατεία της Μεσαριάς τη μουσική παράσταση “Με τα φτερά της ρίζας”. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με πλοίο την παράδοση και αγναντεύοντας μελωδικά την Αγιά Σοφιά από την κορυφή του Ψηλορείτη, ο καταξιωμένος Ρεθυμνιώτης ερμηνευτής, πρωτοψάλτης, καθηγητής μουσικής και θεολόγος Σωτήρης Δογάνης, με συνταξιδιώτες τους εξαίρετους μουσικούς συνεργάτες του, σαλπάρει με ήχους Βυζαντινούς για να μας σεργιανίσει στη συνέχεια στα παράλια της Μ. Ασίας.

Εκεί οι μνήμες παίρνουν φωνή και με κύμα το τραγούδι ταξιδεύει από την Ήπειρο στον Πόντο εξυμνώντας τους άρρηκτους μουσικούς δεσμούς των περιοχών της διαδρομής που περιδιαβαίνει, στοιχεία που από τα βάθη της ιστορίας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τη μοναδική εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα, για να φτάσει στα τραγούδια της μελοποιημένης μας ποίησης, της νεότερης μουσικής μας κληρονομιάς, να συναντήσει τον αθάνατο Νίκο Ξυλούρη.

Το πρώτο μέρος της παράστασης θα περιλαμβάνει ύμνους και τραγούδια της ελληνικής παράδοσης, ενώ το δεύτερο θα είναι αφιερωμένο στον αρχάγγελο της Κρήτης, τον Νίκο Ξυλούρη.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη