Μουσική συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης – Takis Barberis Group στο Μέγαρο Γκύζη

Τη Δευτέρα 20/8 το μουσικό ταξίδι του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη συνεχίζεται με το Takis Barberis Group σε μια ξεχωριστή συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, όπου η jazz συναντά μαγικά τη funk, το rock αλλά και την ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική. Ο Τάκης Μπαρμπέρης στην κιθάρα, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τζαζίστες, ερμηνεύει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του με τον Μάνο Σαριδάκη στο πιάνο, τον Γιώργο Γεωργιάδη στο μπάσο και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα τύμπανα, τρεις σημαντικούς μουσικούς που έχουν εδραιώσει τη θέση τους στην ελληνική jazz σκηνή με πολλαπλές εμφανίσεις και δισκογραφικές συμμετοχές.

“Δύο διαφορετικοί κόσμοι σφιχταγκαλιάζονται στη συνθετική δουλειά του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη. Από τη μια, οι γνώριμες jazz ευαισθησίες και αυτοσχεδιαστικές αναζητήσεις: η δυτική αρμονία, οι αμφισβητήσεις και οι ανατροπές της. Κι από την άλλη, η ινδική παράδοση: με τις ιδιότυπες κλίμακες (ragas), την πολυεπίπεδη ρυθμική υφή, τον ακαταμάχητο εξωτισμό. Δύο κόσμοι διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι, όταν αίτημα είναι μια καλλιτεχνική συνεύρεση και επικοινωνία στηριγμένη στην αποδέσμευση του συγκινησιακού δυναμικού που κλείνει εντός της η Μουσική, όταν σημασία
δίνεται όχι στο τυπικό της φόρμας αλλά στην εκφραστική ελευθερία, τη φαντασία, τη μαγεία των ήχων, όταν, εν κατακλείδι, μέγιστη επιβράβευση για το δημιουργό είναι το ρίγος του ακροατή” (κριτική για το CD του Τάκη Μπαρμπέρη “Naiva” από τον Σπύρο Αλεξόπουλο στο Hitech).

Ώρα έναρξης: 21:00 | Ελεύθερη είσοδος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη