Έντεκα αλλοδαπούς που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης οι αστυνομικοί του ΑΤ Θήρας το τελευταίο τριήμερο (21-23/7), στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Την Παρασκευή 21/7 συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 45 ετών και τρεις υπήκοοι Νότιας Κορέας ηλικίας 26, 32 και 36 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων αρχών Ιταλίας και Νότιας Κορέας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και το Βέλγιο.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου ακολούθησαν δύο γυναίκες υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 33 και 35 ετών (που συνόδευαν -3- παιδιά), τρεις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 25, 27 και 33 ετών και μία 31χρονη υπήκοος Μαρόκου, που συνελήφθησαν για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι κατηγορούμενοι μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστογραφημένων δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων αρχών Λετονίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό την Αυστρία και την Ιταλία.


Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Print Friendly, PDF & Email