myAADEapp: Διαθέσιμη νέα έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά

Άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά τους έχουν πλέον οι χρήστες του myAADEapp, της επίσημης εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές, μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης που είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store (Apple).

Η νέα έκδοση έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργικότητες και βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής, ενώ ενσωματώθηκε η δυνατότητα άντλησης και αποθήκευσης στο myWallet, των ψηφιακών αρχείων:

  • για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων
    – Προεκκαθάριση για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους / Εισοδήματα – Δαπάνες,
    – Δηλώσεις Ε1- Ε2- Ε3,
    – Εκκαθαριστικό,
    Συνόψεις της δήλωσης Ε1 και του εκκαθαριστικού
  • Βεβαίωσης Οφειλής (στα Στοιχεία Ενημερότητας)

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία προεκκαθάρισης για την αυτόματη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 13.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση, για να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ενημέρωση:

  • άλλων περίπου 8.000 φορολογουμένων, που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση και πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου,
  • των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει δηλώσεις και εστάλησαν για αυτούς στοιχεία από δημόσιους / ιδιωτικούς φορείς, μετά την υποβολή της δήλωσής τους.

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή myAADEapp πραγματοποιείται μέσω αυτόματης ενημέρωσης, η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη