Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Μυθικός Καραλής, με ασημένιο μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ

Το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ανοιχτού στίβου

Το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ με άλμα στα 5,87 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια ανέβηκε χωρίς πρόβλημα στα 5,65 μ. και 5,75 μέτρα, ύψος που σε άλλες συνθήκες θα καθόριζε την έκβαση του αγώνα, ωστόσο σήμερα “νίκησαν” 9 αθλητές. Στις προσπάθειες στα 5,82 μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, καθώς συνολικά πέρασαν πέντε. Ο Καραλής καθάρισε στη συνέχεια και το 5,87 μ. με την πρώτη και “κλείδωσε” τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αφού κανείς, πέραν του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ Αρμάντ Ντουπλάντις που το άφησε, δεν κατάφερε να το υπερβεί.

Η συνέχεια ήταν ανάμεσα στον Έλληνα και τον Σουηδό, που για πρώτη φορά έμειναν μόνοι στον αγωνιστικό χώρο για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Καραλής, αφού έκανε ένα άκυρο στο 5,92 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91 μ.), δοκίμασε από μία φορά στο 5,97 μ. και μετά στο 6,02 μ. χωρίς να καταφέρει να τα ξεπεράσει όμως, ωστόσο αμέσως μετά πανηγύρισε μαζί με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο στον ανοιχτό στίβο.

Ο Ντουπλάντις αναδείχθηκε νικητής με 6,10 μ. και νέο ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Σασμά (Τουρκία) και Ζέρνικελ (Γερμανία) με 5,82 μέτρα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Καραλής πριν δύο χρόνια στο Μόναχο είχε μείνει για μια θέση εκτός τελικού, ενώ πέρυσι στη Βουδαπέστη, παρότι ήταν φαβορί για μια καλή παρουσία δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό άλμα στον προκριματικό. Φέτος όμως, από τους πρώτους του αγώνες φάνηκε πως η χρονιά θα είναι εξαιρετική. Ο αθλητής κατέκτησε το χειμώνα το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού και έφτασε στη Ρώμη έχοντας κάνει τρεις αγώνες στα 5,72 μ., ενώ σήμερα βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, που είχε 5,86 μ. από φέτος.

Για τη χώρα μας αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο στο επί κοντώ των ανδρών, μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1966 στη Βουδαπέστη. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης που ολοκληρώθηκε σήμερα, η χώρας μας πανηγύρισε τρία συνολικά μετάλλια, το χρυσό του Τεντόγλου και τα ασημένια της Στεφανίδη και του Καραλή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη