Μ. Ορφανός: Να αφήσουμε πίσω την εποχή χαμηλών προσδοκιών, αδράνειας και στασιμότητας

Την πεποίθησή του ότι η Σαντορίνη και η Θηρασιά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν εποχή, οριστικά και αμετάκλητα εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός, ανακοινώνοντας επισήμως τη συμμετοχή του συνδυασμού του στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

“Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε πράξη το όραμα που έχουμε για ένα πρωτοπόρο, σύγχρονο, βιώσιμο Δήμο μιας νέας εποχής υψηλών απαιτήσεων και προκλήσεων”, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος κος Ορφανός, συμπληρώνοντας πως ενόψει των εκλογών θα καταθέσει στους δημότες μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον δήμο της νέας εποχής που θα βασίζεται στο τετράπτυχο αξιών και αρχών: ακεραιότητα – σχέδιο – όραμα – ενότητα.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η παράταξη του κου Ορφανού, με ποσοστό 17,76% στον α’ γύρο, εξέλεξε πέντε δημοτικούς συμβούλους και συμπολιτεύεται με τις παρατάξεις του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα και του Άγγελου Ρούσσου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών, σε στελέχη του “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” έχει ανατεθεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, με πρόεδρο τον ίδιο τον κο Ορφανό, και του ΔΑΠΠΟΣ, με πρόεδρο τον κο Βασίλη Αλαφούζο. “Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδείξαμε ότι μπορούμε […] Εργαστήκαμε σκληρά και αποτελεσματικά στις θέσεις ευθύνης που αναλάβαμε”, τόνισε ο κος Ορφανός που φέτος στοχεύει ακόμα ψηλότερα, στη διοίκηση όλου του Δήμου.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του κου Ορφανού είχε ως εξής:

“Πριν από 4 χρόνια, εγώ και οι συνεργάτες μου αφουγκραζόμενοι την αγωνία, αλλά κυρίως τις προσδοκίες των συμπολιτών μας για τα νησιά μας, δημιουργήσαμε μια δυναμική ομάδα με νέους ανθρώπους, αλλά και με έμπειρα, άφθαρτα στελέχη, προερχόμενοι όλες και όλοι όμως από την κοινωνία των πολιτών.

Μας ένωσε η απόφαση μας να διεκδικήσουμε ασυμβίβαστα ένα καλύτερο αύριο. Να αλλάξουμε την πορεία του αγαπημένου τόπου, όχι στο μακρινό μέλλον, αλλά ΤΩΡΑ. Αυτός ήταν και ο συμβολισμός που θελήσαμε να αποτυπωθεί στο όνομα του συνδυασμού μας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδείξαμε ότι μπορούμε. Ο προηγούμενος εκλογικός νόμος επέβαλλε -όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα- να υπάρξουν συναινέσεις και συνεργασίες προκειμένου να διοικηθεί ο κάθε δήμος. Εμείς ανταποκριθήκαμε σε αυτή την ανάγκη. Δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν ήταν αυτονόητο!

Μοναδική πυξίδα των αποφάσεών μας και των ενεργειών μας ήταν το δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό. Το συμφέρον των νησιών μας. Στηρίξαμε όποια απόφαση κρίναμε ότι ήταν προς το συμφέρον των δημοτών και διαφωνήσαμε όπου χρειάστηκε. Καταθέταμε πάντα την ώρα της διαφωνίας και την πρότασή μας. Κινηθήκαμε πάντα εποικοδομητικά και δημιουργικά. Αποφασιστικά όταν χρειάστηκε. Κυρίως όμως εργαστήκαμε σκληρά και αποτελεσματικά στις θέσεις ευθύνης που αναλάβαμε.

Τον ερχόμενο Οκτώβρη ο τόπος μας θα βρεθεί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχουμε την ευκαιρία να χαράξουμε έναν νέο δρόμο που μπορεί να αλλάξει οριστικά τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά. Να αφήσουμε πίσω μια ολόκληρη εποχή χαμηλών προσδοκιών, αδράνειας και στασιμότητας.

ΤΩΡΑ, είναι η στιγμή να κάνουμε πράξη το όραμα που έχουμε για ένα πρωτοπόρο, σύγχρονο, βιώσιμο Δήμο μιας νέας εποχής υψηλών απαιτήσεων και προκλήσεων.

Σήμερα, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου, ανακοινώνω την εκ νέου υποψηφιότητα μου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα νησιά μας. Γιατί είναι βαθιά η πεποίθηση μου, η πίστη μου ότι η Σαντορίνη και η Θηρασιά ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠΟΧΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.

Οι συνεργάτες μου και εγώ οραματιζόμαστε και παλεύουμε για μια Σαντορίνη και μια Θηρασιά που θα πρωτοστατήσουν στις Κυκλάδες, θα πρωτοστατήσουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πρωτοστατήσουν στην Ελλάδα! Γιατί η Σαντορίνη και η Θηρασιά δεν είναι γρανάζι των Κυκλάδων. Είναι οι Κυκλάδες!

Στις ερχόμενες εκλογές θα καταθέσουμε στους δημότες μας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον δήμο της νέας εποχής, βασισμένο σε ένα τετράπτυχο αξιών και αρχών που είναι ο ασυμβίβαστος οδηγός μας:

1) Ακεραιότητα! Εντιμότητα, αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία. Τίποτα λιγότερο!

2) Σχέδιο! Έχουμε χρέος να πούμε στην κοινωνία τι θέλουμε να κάνουμε και πώς θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.

3) Όραμα! Οφείλουμε να μην έχουμε στενή διαχειριστική λογική. Να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε τον δήμο μας για τα επόμενα πολλά χρόνια.

4) Ενότητα! Ένας δήμος για όλους, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς διακρίσεις. Ένας δήμος που θα υπηρετεί τον δημότη και μόνο τον δημότη, που θα διεκδικεί χωρίς συμβιβασμούς από την κεντρική εξουσία.

Καλούμε όλους! Δημότισσες και δημότες να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της αλλαγής, αυτής της νέα εποχής, ανεξαρτήτως των κομματικών επιλογών. Μας ενώνει η αγάπη και η αγωνία για τον τόπο μας. Καλούμε τις πιο δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για να πορευτούμε μαζί. Καλούμε τη νέα γενιά των νησιών μας. Γιατί η δύναμη του τόπου είναι οι άνθρωποί του! 

Να πορευτούμε μαζί σε αυτό το όμορφο  ταξίδι για την αλλαγή που αξίζουμε. Και να το κάνουμε αυτό ΤΩΡΑ. Με ένα συνδυασμό που αποτελείται από πρόσωπα από την κοινωνία, άφθαρτα, με όρεξη για σκληρή δουλειά, με πρωτοπόρες και σύγχρονες αντιλήψεις. Ξεκινάμε μαζί. Με ευθύνη, με αισιοδοξία, με δύναμη.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα των αποφάσεων. ΤΩΡΑ είναι η ώρα των αλλαγών! ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη μας και τη Θηρασιά μας!”

Ο κος Ορφανός παρουσίασε επίσης το νέο λογότυπο, καθώς και το προεκλογικό βίντεο του συνδυασμού του, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη